Israel on häviämässä sotansa Hamasia vastaan

Sota hamasia vastaan on alunperinkin mieletön ajatus, koska koko Gazan väestö on hamasin kannattajia, eikä se muuta näkemyksiään, ei ainakaan niillä menetelmillä mitä Israelilla nyt on käytössä. 

Hamasin kukistaminen ja hävittäminen merkitsisi kansanmurhaa vanhatestamentilliseen tyyliin.  Gaza ja sen asukkaat pitäisi hävittää maan tasalle  samaan tyyliin kuin muinainen Jerico.  


Silloin, sen jälkeen kun Jerikon muurit ensin sortuivat,  koko Jerikon väestö tapettiin ja sen aarteet ryöstettiin ja vietiin Jehovan temppeliin.  Tätä tapahtumaa saarnataan edelleen myös kristityissä kirkoissa ja ylistetään juutalaisten ja kristittyjen  Jumalaa tästä suurenmoisesta saavutuksesta.


Vaikka kaikki Gazan asukkaat tapettaisiin, hamas ei olisi siltikään voitettu,  hamasin kannatus länsirannalla on nopeasti kasvanut Gazan nykytapahtumien johdosta ja se kannatus jatkaa nousuaan siellä, samoin kuin kaikkialla arabimaailmassa ja islamilaisessa maailmassa, jopa kristityssä maailmassakin, vaikka pienemmässä määrin.


Israel ei näköjään pysty tuhoamaan edes Gazassa piileskeleviä hamasin taistelijoita, sotilaallisesta ylivoimastaan huolimatta. Henkiin jääneet jatkavat sitkeästi puolustustaistelua.  Heidän strategianaan ei ole Israelin armeijan lyöminen, mikä olisi mahdoton tavoite, vaan Israelin armeijan voiton estäminen ja se näyttää todennäköisesti toimivalta  tavoitteelta.

Jos hamasin tavoite, Israelin tavoitteiden toteutumisen estäminen, onnistuu, hamas on itse asiassa sodan voittaja siksi että se on saanut estettyä Israelin armeijan tavoitteiden toteutumisen.


Vaikka Israelin armeija saisikin hamasin taistelijat Gazan alueelta tuhottua tai karkoitettua, se ei missään mielessä tarkoittaisi hamasin tuhoa.  Arabimaailmassa ja muslimimaailmassa wannabe islamin puolesta taistelevia jihadisteja riittää, eivät ne lopu ja myös sodalle riittää rahoitusta, ainakin niin kauan kun öljyä riittää pumpattavaksi ja sille öljylle riittää ostajia


Niin että Israelin siionistiseen idealismiin perustuva sotilaallinen pullistelu ei rikkaiden amerikkalaisten kristittyjen fundamentalistienkaan tuella ja rahoituksella tule jatkossakaan onnistumaan.


Mitä sitten oikeasti tulee tapahtumaan?  Se jää nähtäväksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu