Italialainen ja suomalainen populistinen äärioikeisto

Italialainen oikeistopopulismi taipuu todellisuuden edessä, toisin kuin suomalaisen äärioikeiston populismi.

Italia aikoo ottaa yli 400 000 työntekijää EU:n ulkopuolelta

Itse asiassa Italian populistinen äärioikeisto ei enää tunnu niin populistiselta,  oikeistolaiselta toki.  Kun totuus tunnustetaan ja järki voittaa, se tarkoittaa yleensä lähtöä populismille.

Suomalaisen äärioikeiston populismille ei sen sijaan ole loppua näkyvissä.

Perussuomalaiset haluaa kiristää työperäistä maahanmuuttoa – Italiassa oikeistohallitus toimii aivan toisin

Suomessa persujen menestys perustuu toistaiseksi “maahanmuuttokritiikille”,  suomeksi rasismille, kuten tämän kesän ja viime kesän kohut ja otsikot ovat meille kertoneet, eikä persuilla  ole siitä varaa tinkiä, ei vaikka RKP uhkailee hallituksen kaatamisella, ellei katumusta esitetä.

Painostus persuja kohtaan nimenomaan oikeiston taholta, ei siis äärioikeiston taholta, mikä on täysin eri asia kuin oikeisto, on kuitenkin vahvaa.

Suomi tarvitsee ulkomaista työvoimaa, koska vuoteen 2030 mennessä työikäisiä on noin 130 000 vähemmän. Meidän on aktiivisesti edistettävä työperäistä maahanmuuttoa työmarkkinoiden osaamisvajeiden ja yritysten rekrytointiongelmien helpottamiseksi. Työ on myös parasta kotoutusta.

Ennen pitkää persujen on annettava periksi ja luovuttava siitä rasismista joka on tuonut sille sen poliittisen menestyksen ja joka on tuonut  mukanaan myös poliittisen vastuun ja hillotolpat.  Miten sitten käy persujen kannatuksen?

Persujen puoluekokouksessa persukansa näytti antavan varauksettoman tukensa nimenomaan johtajiensa menneille rasistisille kannanotoille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu