Itävallassa nationalismi ja pakolaisvastaisuus ovat valtavirtaa.

Itävallassa nationalismi ja pakolaisvastaisuus, eli maahanmuuttokriittisyys, ovat valtavirtaa.

Juutalaisvastaisuuden ja natsismin kotimaassa menee hyvin, melkein yhtä hyvin kuin vähemmän natsimielisissä pohjoismaissa ja Saksassa, joissa sosialidemokratia näyttää olevan edelleen suosittua.  Mutta mikä Itävaltaa oikein vaivaa, kun sen kansallismieliset ja rasistiset johtajat ajautuvat jatkuvasti korruptioskandaaleihin?

Seuraavassa ote Wikipediasta

“”””””””””””””””””””””””””

ÖVP voitti Kurzin johdolla Itävallan parlamenttivaalit lokakuussa 2017 nationalistisella ja maahanmuuttovastaisella ohjelmalla,[12] minkä jälkeen se muodosti Itävallan vapauspuolueen kanssa koalitiohallituksen. ÖVP:n Kurz nousi liittokansleriksi, ja hänestä tuli 31-vuotiaana EU-maiden nuorin pääministeri.[13] Hallitus kaatui kesällä 2019, kun FPÖ:n johtajasta Heinz-Christian Strachesta julkaistiin video, missä hän näytti olevan valmis korruptioon. Skandaali johti ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin syyskuussa, missä ÖVP saavutti vielä suuremman vaalivoiton saaden noin 37 % äänistä FPÖ:n ja SPÖ:n menettäessä kannatusta

“”””””””””””””””””””””””””””””””””

Nyt tämä kansallismielisten itävaltalaisten ihmelapsi Kurz, on joutunut itse skandaalien pyörteisiin ja häntäkin syytetään korruptiosta.

Seuraavassa ote talouselämästä

“””””””””””””””””””””””””

Kurzin eron taustalla on korruptioskandaali. Keskiviikkona tuli julkisuuteen tieto, että Wienin talousrikollisuutta tutkiva syyttäjänvirasto WKStA tutkii Kurzia ja yhdeksää muuta henkilöä sekä kolmea järjestöä epäiltyinä epärehellisyydestä, korruptiosta ja lahjonnasta.

Poliisi teki ratsian Kurzin puolueen ÖVP:n toimistoon, liittokanslerinvirastoon ja talousministeriöön. Torstaina oppositiopuolueet, eli oikeistopopulistinen vapauspuolue FPÖ, sosiaalidemokraattinen SPÖ ja liberaalipuolue Neos vaativat liittokanslerin eroa.

“”””””””””””””””””””””””””””””””””

Mikä itävaltalaisissa oikein on vikana, kun eivät osaa valita itselleen korruptiovapaita johtajia?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu