Jalkapallohuumaa ja jalkapalloharhaa

Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden liigatason joukkueella.  Vastustajien joukkueet sen sijaan olivat kooste maailmanluokan pelimiehistä,  jääkiekkomiljonääreistä, NHL- tähdistä.

Näin ollen voidaan sanoa että Suomi on jääkiekkomaa.  Jääkielloilijoiden taso on laaja ja leveä. Pelimiehiä löytyy maajoukkueeseen vaikka suomalaiset maailmantähdet eivät haluakaan pelata maajoukkueessa, joko siksi ettei sitä koeta tärkeäksi, tai sitten siksi että siitä maksetaan liian vähän.

Miten on Suomalaisen jalkapallon laita?  Onko Suomi jalkapallomaa?  Maailmantähtiä on ollut harvakseltaan, eikä suomalaisen jalkapallon yleinen taso ole ollut sellainen että palloa olisi saatu syötetyksi sille maailmantähdelle joka saa sen pallon myös maaliin.

Nyt on jotain tapahtunut.  Suomalaiset juhlivat kuin mielettömät, kun huuhkajajoukkue on saanut potkittua itsensä mestaruuskisoihin.  Aina ennen Suomen joukkueen pelit on jääneet karsintaotteluihin.

Mutta millainen on tämä joukkue joka on menestynyt paremmin kuin entiset joukkueet? Huuhkajilla on yksi maailmantähti, kuten joskus ennenkin on ollut, vain yksi sellainen pelimies joka saa pallon maaliin,  Pukki on tehnyt valtaosan Suomen maaleista, tai antanut ratkaisevan syötön, jonka jälkeen joku toinen on tehnyt maalin. Näiden tilastojen perusteella huuhkajat eivät olisi mitään ilman Teemu Pukkia.

Mutta kenties joukkue on nyt sen verran parempi kuin entiset joukkueet että se saa nyt pallon pidettyä hallussa ja toimitetuksi Pukille,  joka tekee maalit ja joukkue osaa samalla pitää myös oman maalinsa vartioituna.

Joka tapauksessa suomalaisten kansallismielinen kohellus asian tiimoilta on aivan turhaa. Eivät suomalaiset ole nyt sen parempia futaajia kuin ennenkään, vaikka Pukki onkin parempi kuin aiemmat tähtipelaajat se ja muu huuhkajajoukkue syöttelee ja puolustaa paremmin kuin ne entiset.

Mutta tuskin suomalaisilta voidaan odottaa mitään järkevää ja maltillista suhtautumista tähänkään asiaan. Huuma leviää ja kansallismielinen itsetunto kohoaa. Jopa minäkin menin huumaan mukaan kun kuntosalilla lopetin kesken aerobisen harjoituksen, katsoakseni tarkemmin miten Pukki suoriutuu vapaapotkusta, siitä joka johti Suomen toiseen maaliin  Lichtenstainia vastaan.

Toki jalkapallojoukkueen johdolla ja sen vastuuhenkilöillä ei ole mitään suomalaisten jalkapallohuumaa vastaan. Sillä tavalla saadaan katsomot täyteen ja Pukin ja muiden futaajien palkkiot saadaan maksettua ja voipa rahaa jäädä vielä muuhunkin, myös toimitsijoiden ja jalkapallojohtajien taskut voivat pian pullistella seteleistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu