James Bond unelma

Minä pidin aikanaan siitä alkuperäisestä Bond- hahmosta.  Sean Connery meni  ns. läpi jostain kritiikin kynnyksestä. Seuraavien bond-hahmojen aikana vastenmielisyys tätä genreä kohtaan syntyi minussa ja se kasvoi koko ajan, vaikka olenkin niihin vähän silloin tällöin TV:n uusinnoissa tutustunut, jos ei ole ollut oikein  muuta parempaa katsottavaa.

Olen myös tutustunut uudestaan siihen aitoon ja alkuperäiseen Sean Connery- bondiin, josta aikoinaan pidin, ja olen kovasti ihmetellyt miten lapsellinen olen joskus ollut kun pidin niitä juttuja aikoinaan hyvinä.  


No, onhan niissä Bond- leffoissa joskus välillä jotain hyvääkin joskus ollut,  joskus hyvää musiikkia, joskus jotain hyviä maisemia ja hyvin suunniteltuja kohtauksia.  Kokonaisuutena jo ensimmäisten bondien kantavat teemat ovat kuitenkin olleet yhtä lapsellisia ja epätodellisia kuin kaikkien myöhempienkin Bond- elokuvien,


Mutta tuo on vain minun näkemykseni.  Suurella Bondin fanittajakunnalla on ilmeisesti aivan erilaiset käsitykset kuin minulla ja näyttää siltä että myös arvostelijat ja kriitikot myötäilevät tämän suuren fanilauman näkemyksiä tavalla mitä en voi ymmärtää.Tämän takia minun on ollut pakko vähän miettiä että mistä tässä Bond- fanituksessa oikein on kyse ja mieleeni on tullut kaikenlaista.

Jos ajatellaan että Bond- elokuvat olisivat pelkkää viihdettä, niin se ei tunnu oikein uskottavalta. Eivät ihmiset voi niin pitkään, kymmeniä vuosia, viihtyä pelkän kiiltokuvan varassa.  Jopa Batman on hahmona uskottavampi kuin tämä Bond, joka on hahmona enemmän irti todellisuudesta kuin tämä suopersankari Batman omissa elokuvissaan.  

Batmanissa on nimittäin täydellisen mahdottoman supersankarihahmonsa taustalla ja lisäksi  paljon ihan oikeita inhimillisiä piirteitä ja itse hahmon syntyhistoriaa on pyritty sarjassa selittämään tavalla joka auttaa ihmistä ymmärtämään sitä hahmoa. Bond- hahmoa sen sijaan ei pyritä mitenkään selittelemään, se vain on.


Kai se sitten niin on että jotkut ihmiset kaipaavat näitä erilaisia unelmia, riippumatta siitä miten absurdeja ja epäuskottavia ne ovat, kuten Bond.  Eihän tällainen unelmointi epärealistisuudessaan loppujen lopuksi paljonkaan eroa ihmisten poliittisista unelmista, erilaisista populistisista unelmista.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu