Jokainen ajaa vain omaa etuaan

Oman etunsa ajamista on myös saavutettujen etujen puolustaminen.

Valitettavasti omien etujensa ajaminen, eli  saavutettujen etujen puolustaminen ei useimmiten ole linjassa toisten ihmisten etujen kanssa.


Esimerkiksi duunareiden sadan vuoden aikana itselleen kovalla vaivalla ja suurin uhrauksin, politiikan, lakkoilun ja poliittisten lakkojen kautta hankkimat “saavutetut edut”  ovat samalla herraluokan, eli kapitalistien, eli niiden jotka kaiken omistavat, etujen vastaisia etuja.

Nyt kun herraluokka on saanut suuren työn ja vaivan ja populistisen rasistisen ja fasistisen retoriikan avulla maahan hallituksen, joka on herramyönteinen ja duunarivastainen, duunareita ollaan nöyryyttämässä ja niiden “saavutetut edut” ollaan ottamassa heiltä pois.

Duunarit panevat vastaan, senkun pystyvät, koska se on heidän oikeutensa ja velvollisuutensa, koska tässä maailmassa kukaan muu kuin duunarit itse eivät duunareiden etuja aja. 

Heidän ainoa vaikutusmahdollisuutensa, nyt kun hallitus ja eduskunta noudattavat herraluokan määräyksiä, on se keino mitä duunarit on aina käyttäneet, tai ainakin tämän viimeisen sadan vuoden ajan, nimittäin lakkoilu.  Sen keinon herrat nyt haluavat duunareilta lailla kieltää, koska lakkoilu on herraluokan etujen vastaista.


Herrat tietenkin ajavat omia etujaan, se on herrojen oikeus.  Nyt kun kansalaiset ovat demokratian pelisääntöjen mukaan  antaneet herroille siihen mahdollisuuden, juuri tämä hetki on heille historiallinen hetki ajaa omia etujaan parlamentarismin kautta ja voi olla ettei se tilaisuus enää toistu. Niinpä herrat eivät nyt välitä työväen painostuskeinoista, lakoista, vaan haluavat viedä oman etunsa ajamisen niin pitkälle kuin mitä suinkin mahdollista. 


Suomen herrat eivät sitäpaitsi enää ole suomalaisista duunareista riippuvaisia, kuten ennen, koska tuotanto, samoin kuin markkinat, ovat gobaaleija.  Jos Suomen duunarit eivät alistu herrojen asettamiin ehtoihin, tuotantoa vain siirretään muihin maihin.

Jos tuotanto Suomessa lakkaa ja  duunarit saavat kenkää, asiat tehdään muualla, muiden maiden duunarit saavat enemmän ansaintamahdollisuuksia ja kun Suomen duunarit menettävät ostovoimaa, ostovoima siirtyy sinne minne ne duunitkin ovat siirtyneet ja herrat keräävät voittoja, kuten ennenkin ja nauravat suomalaisen duunarin tyhmyydelle.


Suomen herrojen ei siis tarvitse suomalaisten duunareiden lakoista mitään piitata.  Suomen herrat eivät ole riippuvaisia edes suomalaisten duunareiden ostovoimasta. Jos suomalainen duunari menettää työnsä, lakkoilun seurauksena, ja samalla ostovoimansa, suomalaiset herrat vain myyvät tuotteensa muissa maissa asuville duunareilleen,  sinne minne ne työpaikatkin on siirretty.  Sinne ulkomaille ne herrat sitten itsekin muuttavat, elleivät ole jo muuttaneet.


Siksi näkisin että suomalaisten duunareiden protestit ja lakkoilu tässä tilanteessa ovat jokseenkin turhia, eikä ne paranna, eivätkä puolusta  suomalaisen duunarin etua, eivätkä ne edes heikennä millään tavalla Suomen herrojen etua.  


Duunarin olisi pitänyt ajaa omaa etuaan eduskuntavaaleissa, mutta kun se rssu ei sitä tehnyt, se on myöhäistä nyt.  Ei edes katumus nyt jälkikäteen enää auta, lakot vain pahentavat tilannetta. 

Herrat ajavat omaa etuaan, mihin heillä on tietenkin oikeus, samoin kuin duunareillakin on oikeus oman etunsa ajamiseen, mutta duunarien peli on jo menetetty, niin nyt kuin sata vuotta sitten.  


Herrat ovat parempia ja  ovelampia oman etunsa ajajia kunin duunarit, juuri siksihän ne herroja onkin.

Jos duunari olisi parempi ja ovelampi oman etunsa ajaja kuin herra, ei hän mikään duunari olisikaan, vaan olisi herra ja se tyhmempi, se herra, olisikin sitten se duunari.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu