Jos et veikkaa et voi voittaa

Suomessa käydään keskustelua siitä voidaanko peliriippuvaisia käyttää hyväksi kuten niitä käytetään, kuten Oy Veikkaus Ab käyttää heitä hyväkseen rahoittaakseen yrityksen toimintaa ja jakaakseen rahaa erilaisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin,  joita ei aina koeta edes hyödyllisiksi.

Surraan niiden miesten ja naisten, ukkojen ja akkojen, poikien ja tyttöjen, kohtaloa, jotka eivät voi kävellä marketin aulassa sijaitsevan peliautomaatin ohi laittamatta siihen rahoistaan osan.

Moraalinen närkästys pelaajien puolesta on oikeutettua, mutta hurskastelussa mennään mielestäni liian pitkälle.  Kuvitellaan että se peliriippuvainen laittaisi sen rahan mitä se laittaa peliautomaattiin jotenkln paremmin jos rahapeliä ei olisi,  tai jos hänen pelaamistaan vaikeutettaisiin erilaisilla konsteilla.


Peliriippuvaisen suojeleminen pahalta  Oy Veikkaus Ab:lta,  vaikeuttamalla tai estämällä pelaamista, voisi kuitenkin saada aikaan enemmän pahaa kuin hyvää ja se voisi saada peliriippuvaiset entistä pahempaan pelikierteeseen ja peliriippuvuuteen, entistä pahempiin ongelmiin ja entistä pahempien roistojen hyväksikäytettäviksi.

Se raha mitä peliriippuvainen käyttää Oy Veikkaus AB:n peleihin voitaisiin nimittäin käyttää paljon huonomminkin.  Raha voisi mennä keskikaljaan, viinaan, huumeisiin, tai erilaisten gangsterien pyörittämään laittomaan pelitoimintaan.

Se miljardipotti jota Oy Veikkaus Ab jakaa ns. yleishyödyllisiin tarkoituksiin, voisi mennä gangstereiden taskuihin ja laittoman mafiatoiminnan rahoittamiseen, mafiapäälliköiden ja kummisetien ylelliseen elämään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu