Joseph Goebbels

Joseph Goebbels  tuli köyhistä oloista, hänen isänsä oli työmies ja äitinsä oli palvelijatar.

Göbbelssistä kuitenkin tuli jotain. Hän oli eräs kansallissosialistisen saksan vaikutusvaltaisimmista politikoista, propagandaministeri.

Göbbels oli myös oppinut mies.  Hän oli filosofian tohtori. väitöksen aiheena oli kielitiede. Opintonsa hän suoritti osin juutalaisten professorien johdolla.

Göbbels oli  pienikokoinen, kampurajalkainen ja koulukiusattu.

Goebbelsin taidot propagansaministerinä perustuivat vihapuheisiin, sekä siihen että hän lupasi puheissaan kaikille kaikkea, samanaikaisesti esimerkiksi talonomistajille kasvavia vuokratuloja ja vuokralaisille alempia vuokria.


Göbbels oli henkilönä ristiriitainen.

Göbbels kiihotti puheissaan kansaa eliittiä juutalaisia vastaan, mutta itse hän arvosti juutalaisia,  mm. omia opettajiaan ja tuli heidän kanssaan hyvin juttuun.  Göbbels myös arvosti eliittiä ja mielellään koki itsekin kuuluvansa siihen.

Göbbel ihaili rotupuhtautta ja terveyttä, eikä suvainnut vajaamielisiä tai vajaatoimisia, hän kannatti vammaisten eutanaasiaohjelmaa, mutta oli itse pienikokoinen kampurajalka.

Göbbels ylisti avioliiton pyhyyttä ja hän esitteli julkisuudessa omaa perhettään saksalaisena ihanneperheenä, mutta hän itse petti jatkuvasti vaimoaan ja hänellä oli jatkuvasti syrjähyppyjä ja sivusuhteita.

Hitler määräsi testamentissaan Göbbelssin seuraajakseen valtakunnankansleriksi, ennenkuin surmasi itsensä yhdessä vaimonsa kanssa. Göbbels kuitenkin kieltäytyi ja surmasi pian itsensä, vaimonsa ja lapsensa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu