Julkisen sektorin  velka ja omaisuus,  sekä  minun osuuteni ja sinun osuutesi siitä.

Minun osuuteni, samoin kuin sinun osuutesi, julkisen sektorin varallisuudesta, on julkisen sektorin saatavakellon mukaan  tällä hetkellä noin 24360 €.  Potti kasvaa.  Tässäkin kuussa potti on jo kasvanut noin 10€:lla.  

Uskommeko siihen vai emme?   Ei sillä niin väliä, sillä ei julkinen sektori anna niitä rahoja meille,  meidän itsemme käytettäväksi, niin kuin me itse haluaisimme niitä käyttää,  vaan se julkinen sektori  käyttää niitä varallisuuksia meidän puolestamme,  joko niin kuin me itse haluaisimme niitä käytettävän,  tai jollain muulla tavalla,  sillä tavalla kuin julkinen sektori itse haluaa niitä meidän rahojamme käyttää.

Se raha minkä tuossa aluksi kirjasin, taitaa muutenkin olla sidottu omaisuuteen, eikä se ole  kovin helposti rahaksi muutettavissa,  niin että ei se julkinen sektori voisi muutenkaan sitä rahaa meille antaa. ei ainakaan monille yhtä aikaa,  luopumatta omistuksistaan.  

Toki ne omistukset voisi yrittää myydä, se voisi olla hyvä sijoitus sellaisille joilla on rahaa enemmän kuin tarpeeksi, enemmän kuin mitä itse tarvitsee, vähän kuin Roope-sedällä,  fiktiivisen Aku-Ankka hahmon fiktiivisellä setä-hahmolla.

Mutta jos julkinen sektori myisi omistuksiaan, se olisi poliittinen päätös, eikä poliittiset päätökset ole kovin helppoja toteuttaa, niin että todennäköistä on että voimme vain haaveilla siitä mitä tekisimme niillä rahoilla,  jos ne olisivat meidän käytettävissämme.


Tai,  voisihan sen niinkin ajatella että jos luopuisimme Suomen kansalaisuudesta, kaikista niistä etuoikeuksista, joita kansalaisuus meille tuo,  olisimme oikeutettuja samalla saamaan yhteiskunnalta tuon mainitun summan.   Emme tietenkään saa sitä, laki ei ole sellainen,  mutta lakia voitaisiin muuttaa.

Kun lapsi syntyy suomalaiseksi, vaikka syntyisi ulkomailla,  hänellä on automaattisesti oma osuutensa Suomen kansallisvarallisudesta,  Se uuden vauvan osuus kansallisvarallisuudesta on tietenkin muilta suomalaisilta pois, koska jako tehdään joka kerta uusiksi, kun uusi kansalainen syntyy, tai vanha kuolee.

Maahanmuuttajat, ne  jotka saavat Suomen kansalaisuuden,  tulevat samalla tavalla osalliseksi kansallisomaisuudesta kuin suomalaisiksi syntyneet vauvat.

Yksityisen kansalaisen osuus kansallisomaisuudesta kasvaa jos väki vähenee ja se pienenee jos väki kasvaa.

Oikeasti tuo meidän osuutemme julkisen sektorin omaisuudesta olisi paljon enemmän,  69 000€,  mutta kun julkinen sektori on ottanut sitä meidän omaisuuttamme vastaan velkaa, noin  44 640€,  niin silloin velattomaksi varallisuudeksemme jää  se edellämainittu   24360 €, per kansalainen.

 

Pitävätkö nuo minun ukuni paikkansa?  Sitä en tiedä.  Ne on täältä peräisin.  Luulisin että laskutoimitus on sen verran hankala että laskukaava voidaan tehdä monella eri tavalla ja muuttujat ovat myös tulkinnanvaraisia, epävarmoja ja lähinnä arvauksia.  Näin ollen luulen että kansallisomaisuuden laskemisessa on mahdollista päästä erilaisiin lukuihin.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu