Jutalta hyvä avaus presidenttikisaan

“Ketään ei jätetä”  on hyvä teema vihervasemmistolaiselle ehdokkaalle,  vaikka tosin se ei mitenkään liity presidentin tehtäviin, se teema, mutta mitäs sillä on väliä. 

Nyt kun tämä persuhallitus on hylkäämässä ja jättämässä ison joukon ihmisiä yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle ja on myös riistämässä suurelta joukolta ihmisiä, juuri niiltä ihmisiltä jotka ne kaiki työt tekevät, oikeuden vaikuttaa omiin asioihinsa, tällainen julistus on hyvin ajankohtainen.

Jos tämän vaalilauseen keksiminen kesti näin kauan, niin sitä keksimistä kannatti kyllä odottaa.


En kuitenkaan kannata Jutta Urpilaista presidentiksi, minusta hän ei ole oikea henkilö siihen virkaan.  Muistan aivan liian hyvin ne kaikki Jutan kömmähdykset,  verkkosukat, kiittämiset huonosta vaalituloksesta ja suhmuroinnit Kreikan tukipakettien “takuutusten” kanssa.


Vaikka olen ennen kaikkea liberaali, enkä siis mikään punavihreä, en myöskään kannata yltiöliberaalia Alexander Stubbia presidentiksi.  Muistan liian hyvin kaikki ne hänen haksahduksensa, mokansa  ja kömpelyytensä, kuten tikkatauluksi ryhtymisen. Hän on kyllä tiettävästi jossain määrin lahjakas, varsinkin kielellisesti ja muutenkin, sekä myös erittäin sosiaalinen henkilö, mikä on hänen hyvä puolensa, mutta se ei riitä.  

Lyhyen matematiikan arvosana b ylioppilaskirjoituksissa  kuvaa varmasti hyvin hänen rationlisuuttaan, loogisuuttaan ja arvostelukykyään, kykyä arvoida asioita ja panna niitä tärkeysjärjestykseen.

En luottaisi siihen että Stubb olisi tässä suhteessa Suomen presidenttinä tarpeeksi kyvykäs, vaikka liberaalista elämänasenteesta annankin hänelle täydet pisteet.


Onneksi on yksi ehdokas joka täyttää kaikki tarvittavat edellytykset ja hän on käytettävissä ja hänellä on vielä mahdollisuuksiakin.  Hän on tietenkin Suomen Pankin johtaja, Olli Rehn.

Valitettavasti presidentin valitsijat eivät näytä olevan sitä tasoa että pystyisivät tekemään oikeaa valintaa, vaikka oikeastaan olemassa ei ole  kuin yksi oikea valinta, Olli Rehn,  mutta tämä on tätä.  Tämä on se demokratian puute ja varjopuoli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu