Jutta Urpilainen

Jutta Urpilainen esiintyi tänään TV:ssä.  En puhu nyt mitään siitä mitä hän sanoi, mutta puhun siitä miltä hän näytti ja miltä hän kuulosti,  siis kehon kielestä.

Jutta Urpilainen näyttää nyt hyvin paljon varmemmalta ja selkeämmältä kuin silloin kun hän valtiovarainministerinä selvitteli Kreikan tukipaketin “takuutuksia”  ja kiitteli äänestäjiä vaalien tappiosta huolimatta julkisuudessa moneen kertaan, aina samoilla sanoilla. Jutta esiintyi myös lehtikuvissa “verkkosukissa”, mikä riitti siloin poliittisen kohun nostattamiseen.

Näytti silloin siltä ettei Jutta olisi vielä oikein ollut kypsynyt niihin tehtäviin joita hän silloin hoiti, eli SDP:n puheenjohtajan ja valtiovarainminsterin tehtäviin.


Myös Jutalla oli omat kohunsa kuvien suhteen, oli mm. tämä “verkkosukkakohu”.  Oltiin niin sitä mieltä ettei SDP:n puheenjohtajan sovi esiintyä lehtikuvissa verkkosukissa. Kun Rinne Syrjäytti Jutan, mikä silloin oli minusta hyvä juttu, Jutan neuvo seuraajalleen oli ettei kannata esiintyä verkkosukissa.  Jo siinä vaiheessa mielipiteeni Jutasta vähän muuttui.  Jutalla oli oikeata huumorintajua ja hän oli myös oppinut jotain. 

Näitä tällaisia nykyaikaisia kännykkäkuvia ja selfieitä ei silloin vielä tainnut ollakaan. Nokialaisilla ei silloin vielä tainnut saada selkeitä kuvia, eikä se kulttuuri ollut levinnyt kansan keskuuteen. Juttakaan  ei silloin kuvien julkaisuhetkellä vielä ilmeisesti ollut tajunnut että “verkkosukkakuvilla” voisi olla poliittista merkitystä.


En nyt ota mitään kantaa siihen mitä Jutta tänään TV:ssä sanoi. Se oli hyvin tavallista poliittista puhetta.  Se oli  hyvin varmasti sanottua ja varmasti punnittua puhetta ja puhuja vaikutti hyvin varmalta ja rauhalliselta.  Kehon kieli puhui enemmän kuin sanat.

En olisi vielä eilen, ennen kuin tänään näin Jutan TV:ssä, uskonut että tulisin kirjoittamaan mitä nyt kirjoitan.   Olisikohan aika nostaa tämä henkilö, Jutta Urpiainen,  nyt uudestaan kehiin?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu