Juutalaiset Lähi-idässä

Juutalaisuus on kummallinen yhdistelmä myyttejä, historiaa, uskontoa ja nykypäivän kovaa politiikkaa.

Alunpitäen juutalaiset olivat myyttien mukaan kansa joka juutalaisten jumalan johdatuksesta muodostui Lähi-idän eri kansallisuuksista kokonaisuudeksi jota yhdistää monoteismiin perustuva uskonto ja jumala joka kuuluu vain juutalaisille ja  on yhdistetty nimenomaan juutalaisten kohtaloihin.  Tieteellä voi olla erilainen käsitys juutalaisten alkuperästä kuin myyteillä, mutta jätetään tiede tällä kertaa käsittelemättä ja pitäydytään myytteihin.

Tavallaan juutalaisten uskonto on oikeastaan nationalismia.  Juutalaisten uskonnon myöhemmät lahkot, kristityt ja muslimit, hyväksyvät uskonnon piiriin muitakin kuin jumalan valittua kansaa, juutalaisia. Juutalaisen uskon mukaan Jumala on valinnut nimenomaan juutalaiset omaksi kansakseen ja siihen perustuu juutalaisuus ja juutalainen nationalismi, jota siionismiksikin kutsutaan.


Juutalainen nationalismi ei aikoinaan sopinut Roomalaiseen maailmankäsitykseen, mikä johti sotaan, jonka seurauksena juutalaiset murskattiin ja juutalaisvaltio hävitettiin ja juutalaiset hajoitettiin ympäri silloista maailmaa, mikä ei ollut niin vaikeaa koska jutalaiset kauppiaskansana olivat perustaneet siirtokuntia jo paljon aikaisemmin ympäri Välimerta ja ne siirtokunnat olivat taloudellisesti menestyneitä ja niillä oli vahva asema.

Myöhemmin eräs juutalaisuuden ala-lahko, joka ei ollut yhtä nationalistinen, levisi Rooman valtakunnassa ja siitä tuli erinäisten sattumusten kautta tavallaan valtionuskonto, joka syrjäytti Rooman entisen valtionuskonnon. Rooman vanhasta valtionuskonnosta jäi jäkiä uuteen valtionuskontoon, eli kristinuskoon, mutta juutalaisuus jatkoi elämäänsä uuden valtionuskonnon ohella, kuten ennenkin, vanhan valtionuskonnon aikana.


Kristinuskon levitessä vähinerin ympäri Eurooppaa, syrjäyttäen Euroopan vanhat uskonnot, juutalaisuus levisi uuden uskonnon sisällä, säilyttäen oman omalaatuisuutensa, levittäytyen kristinuskon tapaan Euroopan eri maihin.

Kristityssä Euroopassa juutalaiset kokivat usein kovia, joutuen kristittyjen vainoamiksi.  Viimeinen suuri vaino tapahtui kuitenkin muiden kuin kristittyjen, nimittäin nationalististen natsien taholta.  Natsien mielestä saksalaiset olivat pyhä ja valittu kansa, eivätkä juutalaiset jumalan valittuna kansana kuuluneet saksalaisen nationalismin maailmankuvaan.  Juutalaisia tapettiin miljoonittain eri puolilla miehitettyä Eurooppaa.


Kun Eurooppa ja Amerikka heräsivät sodan jälkeen häpeän tunteeseen siitä mitä natsit olivat tehneet juutalaisille, päätettiin juutalaisille viimen perustaa oma valtio ja se valtio päätettiin perustaa Palestiinaan,  juutalaisten myyttiseen ja historialliseen alkukotiin, joka siihen aikaan vielä oli kätevästi brittien hallinnassa.

Juutakaisia alkoi virrata eri puolilta maailmaa Palestiinaan ja valtiota alettiin muodostamaan.  Juutalaiset, joiden olisi pitänyt olla genetiikaltaan samoja kun nykyiset palestiinalaiset, olivat kuitenkin eri näköisiä, enemmän eurooppalaisten näköisiä ja heillä oli eri tavat, enemmän eurooppalaiset tavat, kuin palestiinalaisilla alkuperäisasukkailla.

Palestiinalaiset ja juutalaiset eivät sopeutuneet yhteen yhdeksi kansaksi.  Tavoitteena oli alunperin kaksi valtiota, mutta sitä seurasi ongelmia, koska palestiinalaisia oli kaikkialla ja heitä olisi pitänyt alkaa pakkosiirtämään juutalaisten alueilta,  mikä tietenkin aiheutti vastustusta.

Juutalaiset turvautuivat väkivaltaan ja terroriin jotta olisivat saaneet valtionsa perustetuksi,  Terrori herätti tietenkin vastaterroria, joka on jatkunut tähän päivään asti.  Amerikkalaisten voimakkaan tuen avulla juutalaiset ovat kuitenkin saaneet valtionsa perustetuksi ja toimiman ja sitä on laajennettu laittoman siirtolaistoiminnan avulla.  Palestiinalaiset ja muslimikansat yleensä eivät kuitenkaan ole näitä laittomuuksia hyväksyneet, paitsi Amerikan uskolliet liittolaiset, sellaiset joiden asema muslimimaailmassa perustuu Amerikan poliittiseen, taloudelliseen ja sotilaalliseen tukeen.


Trumpin viimeinen rauhansuunnitelma perustuu siihen että Israelin laittomuudet, eli uudet siirtokunnat,  laillistetaan, samoin Israelin alueen laajentuminen laittomien siirtokuntien alueille.  Ilmeisesti tätä tarkoitusta varten palestiinalaisten vahvin puolustaja, Iran, oli peloteltu hiljaiseksi erilaisin keinoin, esim surmaamalla Iranin tärkein sotilasjohtaja.


Mitä tästä sitten seuraa on minulle ainakin täysi mysteeri,  mutta ilmeisesti Pentagonilla on siihen joku suunnitelma.   Se on tietenkin epävarmaa ovatko seuraavat tapahtumat Pentagonin suunnitelmien mukaisia, koska muuallakin osataan suunitella, mutta ei tämä kuitenkaan tähän jää, jotain tulee varmasti vielä tapahtumaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu