Kannatatko hoitajien palkankorotuksia?
Tiedätkö että hoitajien palkat maksetaan verovaroista?
Kuinka paljon olet valmis maksamaan enemmän veroja, jotta hoitajat saisivat ansaitsemansa ja haluamansa palkan ja arvostuksen.
Tiedätkö että kaikki muutkin julkisen alan toimijat, poliisit, opettajat jne. , ovat sitä mieltä että heillä on oikeus kunnon palkkaan.
Paljonko olet valmis maksamaan veroja jotta poliisit, ammattisotilaat, opettajat jne. saisivat ansaitsemansa ja haluamansa palkan ja arvostuksen?
Vai haluaisitko mieluimmin leikkauksia poliisitoimeen, opetustoimeen, puolustusvoimiin ja hoitoalalle?
Koska Suomessa on työvoimapulaa, nykyisistä hommistaan vapautuvat opettajat, hoitajat, kapiaiset, poliisit jne. voisivat hakeutua ja kouluttautua muille aloille, ehkä vientiteollisuuten, työvoimapulaa helpottamaan ja tienaamaan samalla rahaa valtiolle.
Yhteiskunnan palvelut huononisivat, mutta mitäs siitä, valtion talous paranisi.
Toki, jos vientialoilla keksitään että hekin ovat palkkakuopassa, vientialan palkankorotukset söisivät nopeasti vientialan kannattavuuden, tuotanto supistuisi ja työpaikkojen määrä vähenisi, investoinnit Suomeen loppuisivat.
Se olisi kuolinisku julkisen alan työntekijöiden työllistymismahdollisuuksille vientialoilla ja se olisi alkusoittoa Suomen talouden hautajaisvirrelle.
Kannatan, kun vain hoitajat kertovat, mistä rahat. Palkankorotukset velkarahalla on Kreikan toisinto.
10 miljardin kroonistunein vuosittaisin alijäämin palkankorotusvara on olematon.
Kovin nopeasti on unohtunut, mitä seurasi Kokoomuksen Jyrki Kataisen ” sarisairaanhoitajapaketista” v. 2007. Suomen vienti romahti ainoana maana koko Euroopassa ylisuurten palkankorotusten levittyä yli työmarkkinakentän.
Politiikkojen on syytä pysyä erossa työmarkkina- asioista. Britanniassa tämä on nähty jopa tuomittavaksi rikokseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ei tule palkankorotuksia ja hoitajat irtisanoutuvat ja pakenevat muille aloille, niin mistä hoitajat?
Kuka hoitaa?
Vai jätetäänkö hoitamatta?
Ilmoita asiaton viesti
Ihan ensimmäiseksi pitäisi lopettaa turha rahan levittäminen tuottamattomaan toimintaan. Viimeisen 10 vuoden aikana on jaettu 19 mrd. euroa kannatusavustusta ja yritysapua elinkeinoelämälle. Kaikki velaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sanovat että sillä rahan levittämisellä pelastetaan yritystoimintaa, tai pidetään sitä Suomessa, työpaikkoja ihmisille ja verotuloja valtiolle.
En minä tiedä.
En minä osaa laskea niin monimutkaisia laskutoimituksia, mutta jospa jotkut osaavat laskea ja arvioida mikä on kannattavaa ja mikä vähemmän kannattavaa elinkeinoelämän tukemista.
Ilmoita asiaton viesti
Joka ikinen puolue kaikki vasemmistopuolueet mukaan lukien on vuosien varrella pähkäillyt yritystukien kanssa, eikä leikkauskohteita niihin ole löydetty. Yritystuethan ovat liki kokonaan kuviteltuja laskennallisia alempia veroluokkia tms. helpotuksia, eivät riihikuivaa valtion jakamaa rahaa.
Ilmoita asiaton viesti
Veroja ei ole tarpeen lisätä, mutta jo kerättävät verorahat pitää kyllä kohdistaa uudelleen ja lopettaa rahan jakaminen ympäri maailmaa – se ei toki riitä, on myös karsittava byrokratiaa ja byrokraatteja joiden ainoa aikaansaannos on tavallisten kansalaisten elämän hankaloittaminen. Palkintovirat ja toimet lopetettava ja puoluetuki uolueen jäseniltä kerättäväksi.
Itse hoitajien varsinaiset palkankorotukset ei mielestäni ole tarpeellisia – sitävastoin pitäisi työaikoja ja vuoroja lyhentää esim. kuuteen tuntiin – se jos jokin auttaisi jaksamaan paremmin. Muutama kymppi tai satanen kuussa lisää käteen ei kenenkään jaksamista pidemmän päälle paranna jos työ kerta on niin kuormittavaa – palautumiseen auttaa lepo ei eurot.
Ja lyhyempi työaika varmaan lisäisi alan vetovoimaa – ja kuten jo kirjoitin, raha ei ole ongelma jos niin halutaan ja karsitaan muualta…
Ilmoita asiaton viesti
”Ja lyhyempi työaika varmaan lisäisi alan vetovoimaa – ja kuten jo kirjoitin, raha ei ole ongelma jos niin halutaan ja karsitaan muualta…”
Jossain joku hoitaja väitti että hänen työtoverinsa on laiskoja, käyttävät sairaslomia hyväkseen ja lintsaavat töistä. Jotkut ovat kuulemma laiskoja, eivätkä tee töitään, ahkerimpien pitää sitten tehdä töitä niidenkin edestä.’
Minä en tätä asiaa tiedä, että onko se niin, tämä ei ole minun tietoni, mutta kovasti inhimilliseltä elämänmenoltahan tuo tuollainen tuntuu.
Se hoitaja joka tätä esitti ehdottikin että palkkaa alettaisiin maksamaan hoitajille työsuoritukseen perustuen, eikä työajan kuluttamiseen perustuen.
Tämä voisi tosiaan parantaa hoitajien työhaluja ja ehkä sen perusteella tarvittaisiin vähemmän hoitajia ja niille vähemmille hoitajille voitaisiin sitten maksaa sellaista vähän parempaa palkkaa, ilman että veroja pitäisi nostaa.
Ilmoita asiaton viesti
Toki melkein kaikissa työpaikoissa on niitä jotka tekevät enemmän ja niitä jotka sitten tekevät vähemmän, syystä tai toisesta. Lyhyemmän työajan varmaan jaksaisi paremmin. Se että jokainen saataisiin antamaan oman potentiaalin työpanoksen on sitten johtamiskysymys.
Kaikilta ei vaan voi vaatia samaa…
Ilmoita asiaton viesti
”Kaikilta ei vaan voi vaatia samaa…”
Kyllä vaatia voi, mutta toiset vain pystyvät helposti parempaan työtulokseen mihin toiset joutuvat raatamaan niska limassa ja stressihän siitä tulee jos joutuu tekemään enemmän kuin mihin pystyy.
Tasa-arvosta työelämässä on siis turha puhua, kun ihmisillä on niin erilaiset edellytykset työn tekemiseen.
Mutta kyllä siellä työpaikoilla on myös sellaista tehottomuutta joka ei liity siihen ettei parempaan pystyttäisi, ilman että työntekijöitä rasitetaan liikaa. Yleensä vika on johtamisessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ok – kaikki eivät pysty samaan… syystä tai toisesta
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin kannata hoitajien ja muidenkin kunnan työntekijöiden palkkojen korotuksia, mutta ei velaksi. Yksi selkeä keino, josta puhutaan hyvin vähän, on palvelumaksujen korotukset. Siihen pitää kyllä yhdistää pienituloisimmille maksettavat hyvitykset. Muuten heillä ei ole esimerkiksi varaa mennä lääkäriin. Kokonaisuutena varoja pitää kerätä kansalaisilta niin paljon, että se riittää korotuksiin ja köyhimmille maksettaviin hyvityksiin. Minä olen valmis maksamaan enemmän, kun palvelut säilyvät. OLETKO SINÄ?
Ilmoita asiaton viesti
”Minä olen valmis maksamaan enemmän, kun palvelut säilyvät. OLETKO SINÄ?”
Olet siis sitä mieltä että jokainen maksakoon itse enemmän sairauksistaan ja että yhteisvastuun osuus saa olla vähemmän. Poikkeuksena köyhät, joita pitää hoitaa vaikka niillä ei olisi rahaa maksaa hoidosta.
Mielenkiintoinen näkemys, joka on toteutettu monessa maassa.
Itse olisin yhteisvastuun kannalla, enkä pelkää verokarhua, nytkin juuri se lupasi minulle 400€ palautusta.
Mutta kansa päättäkööt. Minulle käy se miten kansa päättää siitä yhteisvastuullisuudesta.
Näitä lakkoja en kannata, enkä palkankorotuksia. Jos hoitajat kokevat ettei heitä arvosteta tarpeeksi rahallisesti, menkööt muualle töihin. Tilalle voi sitten ottaa sellaisia joille se palkka riittää mitä ne saa.
Ilmoita asiaton viesti
> Tiedätkö että hoitajien palkat maksetaan verovaroista?
Suuren osan heistä.
> Kuinka paljon olet valmis maksamaan enemmän veroja, jotta hoitajat saisivat ansaitsemansa ja haluamansa palkan ja arvostuksen.
Ehkä olisi parempi alentaa joidenkin muiden palkkoja samalla summalla. Aloittaa voisi vaikkapa uusien aluejohtajien palkoista. Verojakin voi kai periaatteessa kasvattaa, mutta mieluummin aloittaisin työllisyystilanteen kohentamisesta.
> Tiedätkö että kaikki muutkin julkisen alan toimijat, poliisit, opettajat jne. , ovat sitä mieltä että heillä on oikeus kunnon palkkaan.
Kaikilla on oikeus kohtuulliseen palkkaan, mutta ei useinkaan niin hyvään kuin itse haluavat. Hyvä sopivaa tasoa indikoiva kriteeri on se, kuinka haluttuja kyseiset työpaikat ovat.
> Vai haluaisitko mieluimmin leikkauksia poliisitoimeen, opetustoimeen, puolustusvoimiin ja hoitoalalle?
Ei leikkauksia mihinkään noista. (tai lähes viimeisinä, jos on pakko)
> Koska Suomessa on työvoimapulaa
Joillain aloilla on pulaa sopivan koulutuksen omaavista työntekijöistä. Yleistä työvoimapulaa ei ole, koska työttömiäkin maassa on paljon.
> Toki, jos vientialoilla keksitään että hekin ovat palkkakuopassa, vientialan palkankorotukset söisivät nopeasti vientialan kannattavuuden, tuotanto supistuisi ja työpaikkojen määrä vähenisi, investoinnit Suomeen loppuisivat.
Vientialoilla työvoiman kysyntä ja tarjonta kohtaavat kohtuullisen luontevasti toisensa. Vain hölmö työnantaja suostuu sellaisiin palkankorotuksiin, jotka vievät alalta kannattavuuden. (Joskus yleissitovat sopimukset voivat tosin pakottaa yksittäiset työnantajat tällaiseenkin tilanteeseen.)
Ilmoita asiaton viesti
”Ehkä olisi parempi alentaa joidenkin muiden palkkoja samalla summalla. ”
Ensimmäinen järkevä ehdotus tämän aiheen tiimoilta. 🦃
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä esim. paperimiehillä on ollut ylisuuret palkat jo pitkään. Niistä joutaisi ottaa ainakin 30 % pois. Tällä hetkellä saavat eläkettäkin enemmän kuin sairaanhoitajat palkkaa.
Ja entäs se työ: mittareiden vahtimista ja paperirullan päällisen leikkaus mattoveitsellä silloin tällöin.
Ilmoita asiaton viesti
Paperimiesten kohdalla voi tosiaan olla niin, että lakkoaseen voimalla mitattuna heidän palkkatasonsa asettuu korkeammalle, kuin se olisi tuohon työhön pyrkivien määrän perusteella mitattuna.
Töissä joissa lakkoilu ei oikein toimi kunnolla (esim. sairaanhoitajat, poliisi), oikeudenmukaista palkkatasoa voisi yrittää määrittää työhön hakeutuvien määrän perusteella. Miksei myös muuallakin.
Ilmoita asiaton viesti
”oikeudenmukaista palkkatasoa voisi yrittää määrittää työhön hakeutuvien määrän perusteella.”
Tarkoitat varmaan että jos työtä on hakemassa vähemmän porukkaa kuin mitä olisi tarpeen, jotta saataisiin rekrytoitua tarvittava määrä tarpeellisen hyviä työntekijöitä, palkkatasoa on syytä nostaa.
Tämä voisi toimia julkisella puolella paremmin ja oikeudenmukaisemmin kuin lakolla uhkaaminen.
Ongelmaksi jää tietenkin vielä yksityisen sektorin palkat. Yksityinen sektorihan rahoittaa julkisen sektorin, joten yksityinen sektori on tärkeä.
Voitaisiin kuvitella että paperimiesten palkat voitaisiin määritellä samalla tavoin.
Kun paperimiehet saavat lakoilla kiristämällä työnantajilta mahtavaa palkkaa, se tekee tietenkin epäreilun kilpailuasetelman ja hakijoita paperimiehiksi on enemmän kuin tarpeeksi. Toki, jos hakijamäärien perusteella arvioitaisiin palkankorotusten tarvetta, paperimiesten palkat putoaisivat nopeasti normaalille tasolle,
Jotain pitäisi tietenkin tehdä myös sillle asialle että verorahoilla kustannettujen työntekijöiden määrä pysyisi sopivassa suhteessa yksityisten alojen työntekijöiden määrään. Sen määrittely pitäisi mielestäni tehdä veronmaksajien päätöksellä siitä miten paljon he mielestään tarvitsevat julkisia palveluita ja paljonko haluavat maksaa veroja.
Sellaiset populistiset puolueet jotka lupaavat laskea veroja ja samalla parantaa julkisia palveluita pitäisi pystyä selkeästi osoittamaan valehtelijoiksi, jotteivat äänestäjät jatkuvasti, vaaleista toiseen, menisi tähän vanhaan halpaan kikkaan ja tulisi huijatuiksi.
Ilmoita asiaton viesti
> Tarkoitat varmaan että jos työtä on hakemassa vähemmän porukkaa kuin mitä olisi tarpeen, jotta saataisiin rekrytoitua tarvittava määrä tarpeellisen hyviä työntekijöitä, palkkatasoa on syytä nostaa.
Kyllä, ja myös sitä, että yhtä työpaikkaa voi hakea tuhat pätevää hakijaa, ja toista vain kymmenen. Ja kai sitäkin, että jostain työpaikasta väki lähtee helposti muualle, ja toisesta ei sitten millään.
> Kun paperimiehet saavat lakoilla kiristämällä työnantajilta mahtavaa palkkaa, se tekee tietenkin epäreilun kilpailuasetelman ja hakijoita paperimiehiksi on enemmän kuin tarpeeksi.
Ainakin joskus aikoinaan paperimiesten ja ahtaajien kohdalla epätasapainoa toi se, että noilla ryhmillä oli mahdollisuus pysäyttää suuri osa Suomen vientisektorista. Jos tehtaan siivoojat menivät lakkoon, työnantajalla ei ehkä ollut mitään kovin suurta kiirettä neuvottelupöytään, mutta jos koko tuotanto uhkasi pysähtyä, työnantajan oli helpointa ja halvinta vain suostua esitettyihin vaatimuksiin.
> Jotain pitäisi tietenkin tehdä myös sillle asialle että verorahoilla kustannettujen työntekijöiden määrä pysyisi sopivassa suhteessa yksityisten alojen työntekijöiden määrään.
Tuon on kai vahvimmin poliitikkojen ongelma. Monet poliitikot näyttävät muuten olevan vastaavalla tavalla aika sokeita myös ”tuotannon” ja ”rahaa maan sisällä kierrättävien palveluiden” erolle yksityisellä puolella. Tarkoitan tällä sitä, että jos Suomessa on miljoona hitsaria ja peliohjelmoijaa, tuo on taloudelle hyvä asia, mutta miljoona parturia ja toisten paidan pesijää ei ole. Tuossakin suhteessa pitää siis löytää sopiva tasapaino, samoin kuin verorahoilla kustannettujen ja verorahoja tuottavien työpaikkojen välille.
> Sellaiset populistiset puolueet jotka lupaavat laskea veroja ja samalla parantaa julkisia palveluita pitäisi pystyä selkeästi osoittamaan valehtelijoiksi, jotteivat äänestäjät jatkuvasti, vaaleista toiseen, menisi tähän vanhaan halpaan kikkaan ja tulisi huijatuiksi.
Samoin sellaiset populistiset puolueet, jotka lupaavat nostaa (kai ”joidenkuiden toisten”) veroja, ja samalla parantaa julkisia palveluita. Suhtaudun positiivisemmin sellaisiin puolueisiin, jotka tähtäävät työllisyysasteen nostamiseen, byrokratian purkamiseen, kannustinloukkujen purkamiseen, ihmisten kouluttamiseen, ja valtion rahankäytön valvontaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Tarkoitan tällä sitä, että jos Suomessa on miljoona hitsaria ja peliohjelmoijaa, tuo on taloudelle hyvä asia, mutta miljoona parturia ja toisten paidan pesijää ei ole.”
Paitsi että kyllä niillä hitsareilla ja peliohjelmoijilla on hyvä olla myös parturit ja paidanpesijät.
Näin eläkkeellä joutaa kyllä itse pesemään paitansa ja parturoiminenkin onnistuu jotenkuten omatoimisesti.
Ilmoita asiaton viesti
> Paitsi että kyllä niillä hitsareilla ja peliohjelmoijilla on hyvä olla myös parturit ja paidanpesijät.
Aivan, sopiva tasapaino virkamiehiä, sairaanhoitajia, partureita ja hitsareita. Voi sanoa (hieman yksinkertaistaen), että näistä neljästä hitsarit ovat se joukko, jonka hitsaamilla kapistuksilla rahoitetaan noiden muidenkin elämä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi näitä veroja pitäisi korottaa?
Eikö kohdentamista voitaisi parantaa.
Suomi maksaa joka ikinen päivä ulkomaan avustuksia reilu 3 miljoonaa, se on minuutissa reilu 2200€ Eli lähes sama kuin lähihoitajan peruspalkka kuukaudessa.
Yhden tunnin avustus on jo hieman yli 126000€ Jolla voitaisiin palkata 60 hoitajaa kuukaudeksi tai 5 hoitajaa vuodeksi.
yhden vuorokauden avustus kustannuksilla voitaisiin palkata 120 hoitajaa vuodeksi.
Jos nyt maksettaisiinkin vain 364 päivää avustuksia veronmaksajien rahoista ulkomaille, voitaisiin sitten palkata hoitajia tuo 120
Ja jos oikein halutaan leikata voimakkaasti ulkomaan apua, niin laitetaan kaksipäivää..
Ensimmäinen päivä hoitajien palkkaamiseen ja toisella voitaisiin maksaa palkan korotuksia kaikille hoitajille.
Mutta tällainen ei sovi..
Sillä demareille ja muille NS työväenpuolueille tällainen 0,5% leikkaus ulkomaan avusta on aivan liian suuri. Siksi suomalaisia pitää verottaa lisää, ettei ulkomaan tuet vahingossakaan vähene..
Ilmoita asiaton viesti
Haluat siis ottaa ruuan pois nälkää näkevien lasten lautaselta ja antaa sen melkoisen hyvinvoiville ja pulskille Suomen hoitureille.
Sekin on mahdollista, yksi vaihtoehtoinen ratkaisu, mutta aika raakaa touhua kylläkin.
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillinen kommentti kun puhutaan avustuksista ulkomaille..
Sitä se on kun ainut ymmärrys on vain se lasten ruokalautanen, joka todellisuudessa on erittäin pieni osa koko avustus pudjetista.
Avustuksia voidaan leikata juurikin niistä kohdista jotka on suoraan sanottuna aivan typeriä, ja niitähän on.
Esimerkki 1
Pääosin Suomen valtion omistama Finnfund on rahoittanut noin 12,5 miljoonalla eurolla uuden turvevoimalan perustamista Ruandaan Afrikkaan. Samaan aikaan turpeen energiakäyttöä pyritään ilmastosyistä leikkaamaan jyrkästi Suomessa.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/debf9d8d-67da-5de2-ada6-946afc1ee6e9
Esimerkki 2
SUOMI on lähestulkoon kaksinkertaismassa kehittyville maille osoitetun ilmastorahoituksensa edellisestä hallituskaudesta, selviää ulkoministeriön julkaisemasta pitkän aikavälin ilmastorahoitussuunnitelmasta. Vuoteen 2026 saakka ulottuvassa suunnitelmassa Sanna Marinin (sd) hallitus kasvattaa rahoitusta 93 prosenttia Juha Sipilän (kesk) hallituksen siihen varaamasta määrästä.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008696548.html
Eli, ensin Suomen valtion omistama yhtiö antaa tukea 12,5 miljoonaa Turvevoimalan rakentamiseen.
Tämän jälkeen Suomen valtio haluaa korottaa 93% kehittyvien maiden ilmastointi rahoitusta, Ulkoministeriön julkaisemassa suunnitelmassa ilmastorahoitukseen osoitetaan ensi vuonna 249 miljoonaa euroa ja sen jälkeen noin 200 miljoonaa euroa vuosittain vuoteen 2026 saakka.
Nämä kaksi eri tukea on rahassa yhteensä 861,5 miljoonaa Euroa. Näistä ei mene senttiäkään niille mainitsemillesi lasten ruokalautasille.
Tallaisia erimuotoisia Tukimuotoja on pilvin pimein.
No ainakin toit hyvin esille oman kantasi ja arvostuksesi Suomalaisista sairaanhoitajista..
Ilmoita asiaton viesti
”No ainakin toit hyvin esille oman kantasi ja arvostuksesi Suomalaisista sairaanhoitajista..”
Arvostan suomalaisia sairaanhoitajia ja heidän työtään hyvin paljon ja haluaisin rahoittaa heidän palkankorotuksensa veroja nostamalla, enkä viemällä kehitysmaiden lapsilta ruokaa heidän lautaseltaan.
Olen toki huolissani siitä miten nämä kaikki palkankorotukset ja veronkorotukset vaikuttavat suomalaisten tuotteiden kilpailukykyyn ja kysyntään ulkomailla, missä niiden kaikkien Suomessa tehtyjen tuotteiden pääasialliset markkinat ovat.
Pelkään että kustannusten nousua seuraa kysynnän lasku, tuotannon ja investointien lasku, työttömyys ja valtion entistäkin suurempi talousahdinko.
Sen takia ratkaisisin kysymykset palkkakuopista mieluimmin laskemalla niiden palkkoja jotka saavat enemmän, kuin nostamalla niiden palkkoja jotka saavat vähemmän.
………………………..
Haluat siis ratkaista Suomen talousongelmat lopettamalla kehitysavun, koska kaikki rahat eivät mene niiden nälkäisten lasten ruokaan, tai johonkin muuhun tärkeään kohteeseen. Minä taas haluaisin suunnata kehitysapua niihin tärkeisiin kohteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on asukaslukuun verrattuna eniten hoitajia koko Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on. Kätilöiden määrä on kaksinkertaistunut lyhyellä aikaa ja opettajilla on valtava työpaine pitkine lomineen, vaikka syntyvyys on suorastaan romahtanut.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ollut sairaalahoidossa silloin tällöin muutamia päiviä kerrallaan sattuneiden pienien tapaturmien vuoksi.
Yhteistä kaikille reissuille on ollut, että hoitajia ei ihan helposti saa huoneeseen käymään ja kun olen mennyt käytävälle etsimään heitä niin usein heitä on linnoittautunut johonkin kahvihuoneeseen, minkä löytymistä on suuresti helpottanut ko.huoneesta kuulunut naurun remakka. Sitten kun on aikansa odottanut oven pielessä, niin joku on kysynyt asiaani. Ymmärrän kyllä lakisääteiset kahvitauot, mutta eikö niitä voisi pitää pienemmillä porukoilla ja vuorotellen.
Ilmoita asiaton viesti
”Ymmärrän kyllä lakisääteiset kahvitauot, mutta eikö niitä voisi pitää pienemmillä porukoilla ja vuorotellen.”
Kyllähän se on ihan terveellistäkin, että välillä vähän seurustellaan ja nauretaan, joskus jopa ihan työajalla. Se on osa työhyvinvointia.
Kyllä siitä on varmaan kaikilla kokemuksia omilla työpaikoillaan.
Helposti ne kahvitauot lähtevät venymään, jos on hauskaa. Hyvähän se on jos on välillä hauskaa, mutta kohtuus kaikessa pitäisi tietenkin olla.
Ilmoita asiaton viesti
Jatkuva talouskasvu on näyttänyt mahtinsa.
Sipilä,Orpo,Häkämies,Wahlroos,Upm Pesonen jne.
Verot valtion maksettavaksi,tulot heille.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän nuo hoitajat maksa veroja palkastaan ja kulutuksestaan siinä missä muutkin, joten tuo korotettukin palkka palautuu suurimmaksi osaksi takaisin palkanmaksajalle.
Ilmoita asiaton viesti
”Eiköhän nuo hoitajat maksa veroja palkastaan ja kulutuksestaan siinä missä muutkin, joten tuo korotettukin palkka palautuu suurimmaksi osaksi takaisin palkanmaksajalle.”
Niinhän se tapahtuu meidän kaikkien kohdalla. Minunkin eläkkeestäni suuri osa palautuu valtion kassaan.
Toki, mitä suurempi eläke, tai mitä suurempi palkka, sitä suurempi osa siitä saattaa mennä, jos on kyse taloudellisesti toimivasta ihmisestä, muualle kuin kulutukseen, sukan varteen, pankkitilille, sijoitustoimintaan kotimaassa ja ulkomailla.
Mitä köyhemmistä ihmisistä on kyse, sitä varmemmin heidän saamansa rahat palautuvat verotuksen kautta valtion kirstuun, tai sitten ne muuten vaan palautuvat elinkeinoelämän kiertokulkuun, kuten sanoit, takaisin niille palkkojen maksajille.
Toisin on asiat rikkaiden ja säästäväisten ihmisten osalta.
Ilmoita asiaton viesti