Kansa vastaan duunarit

Tilanne on melkoisen ristiriitainen kun kansa, joka koostuu pääasiassa duunareista, on valinnut eduskunnan joka on asettunut täysin työnantajien leiriin ja ajaa työnantajien etujen mukaista ja duunareiden vastaista politiikkaa.

Tekisi mieli melkein sanoa että olisi pitänyt miettiä ennen vaaleja tarkemmin mitä kannattaa äänestää.  Mutta nyt se on myöhäistä ja jälkiviisastelua.


Omalla mielipiteelläni tähän asiaan ei ole mitään merkitystä, mutta sanon sen nyt kumminkin.

Käsittääkseni kyse on kaiken kaikkiaan varsin pienistä asioista, vaikkakin duunareiden kannalta periaatteellisista asioista,  mutta  ei niiden asioiden takia toki kannata kovin pitkään lakkoilla.  On toki tärkeätä että mieltä sentään osoitetaan, ettei näitä duunarin aseman heikennyksiä sentään ihan purematta niellä. 


Hallitus on luultavasti laskenutkin sen varaan että lakkoja tulee, ja mielenosoituksia, mutta kun periksi ei anneta, lakkoilu ei kestä kovin pitkään, koska myös duunarit tuntevat oman yhteiskunnallisen vastuunsa.

Työelämän muutokset, sellaisena kuin ne tulevat voimaan lakkojen jälkeen, eivät sanottavasti heikennä duunareiden asemaa, ei ainakaan taloudellisesti, mutta ne parantavat työnantajien asemaa, mikä vahvistaisi kyllä  investointihalukkuutta, mikä voisi lisätä työpaikkoja Suomessa, mikä  voisi jopa toteutua, muuten, paitsi ei vallitsevan työvoimapulan takia.


Tässä on hallituksen sisällä selkeä ristiriita olemassa, kun toisaalta kokoomus pyrkii työvoimapolitiikan uudistuksella helpottamaan uusien työpaikkojen syntymistä, Suomen talouden tilaa helpottamaan, mutta persut taas kireällä maahanmuuttopolitiikallaan pyrkivät estämään työvoiman tuloa Suomeen.


Hallituksen ne toimet joilla se lisää elintasoeroja työllisten ja työttömien kansalaisten kesken, tuskin tuovat työnantajille merkittävässä määrin lisää hyödyllistä työvoimaa. Sen varaan on siis turha kovin paljoa laskea, vaikka toisaalta onkin hyvä kun kannustinloukkuja puretaan ja ihmisiä siirtyy työttömien joukosta työllisten puolelle.


Olisin siis sitä mieltä että duunareiden kannattaisi nyt vain, näiden mielenosoituksellisten lakkoilujen jälkeen, alistua kohtaloonsa  ja hallituksen ja eduskunnan tahtoon, palata töihinsä  ja keskittyä kenties vaikuttamaan siihen että hallituksen ja eduskunnan tahtotila olisi seuraavien vaalien jälkeen enemmän duunarimyönteinen kuin mitä tämän hallituksen ja tämän eduskunnan tahtotila on.  


Jos tämä hallitus nyt tekeekin työnantajille mieluisia lakeja ja päätöksiä ja duunareiden kannalta vaikeita päätöksiä, niin onhan siinä jotain hyvääkin, ainakin työnantajien kannalta katsottuna.  Seuraava hallitus ja eduskunta voi sitten tehdä toisenlaista politiikkaa, jos kansa kaikkivaltias niin päättää ja haluaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu