Kansallismielisen äärioikeistoradikaalin, Le-Penin voitto Ranskan presidentinvaaleissa olisi painajainen

Le-Pen on putinisti. Hän on saanut vaalikamppanjoihinsa tukea Putinilta ja kuten muutkin Euroopan putinistit ja hän suhtautuu kielteisesti Putinia vastaan Ukrainan sodan vuoksi suunnattaviin pakotteisiin.

Le-Pen myös irrottaisi Ranskan EU:sta, jolloin EU käytännössä lakkaisi olemasta ja Putin voisi toteuttaa suunnitelmansa ottaa Eurooppa  haltuunsa pala palalta ja suorittaa haltuunsa ottamiensa maiden kansalaisissa aivopesun, jota Putin kutsuu denazifikaatioksi.

Seuraavassa on suora lainaus Wikipediasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallinen_liittouma

“Marine Le Pen kuvasi Venäjän presidentti Vladimir Putinia ”Euroopan sivilisaation kristillisen perinnön puolustajaksi.”[11] Kansallinen liittouma tuomitsee Itä-Euroopan Venäjän-vastaiset mielipiteet ja tuen Natolle.[12] Marine Le Pen arvostelee kansainvälisen yhteisön Venäjälle määräämiä sanktioita. Hänen mielestään Yhdysvallat käy uutta kylmää sotaa Venäjää vastaan. Hän kannattaa Ukrainaan autonomisten osavaltioiden liittoa.[13]

Putinin ja Le-Penin suunnitelmien tiellä on kuitenkin vielä joitain esteitä.  Ukraina ei ole vielä antautunut Putinille, eikä Le-Penistä ehkä tulekaan Ranskan presidenttiä, ei ainakaan vielä näissä vaaleissa.  Myöskin perussuomalaisten kannatus Suomessa on hiipumaan päin.

Toivo Macronin voitosta ja Euroopan pelastumisesta pahalta Putinilta elää siis vielä,  ainakin tämän Aamulehden uutisen perusteella.

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008755016.html

 

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu