Karppi

Pidin tätä suomalaista poliisisarjaa ennen vain yhtenä kökkönä suomalaisena yritelmänä matkia kansainvälistä dekkarituotantoa pohjoismaisella tyylillä.

En varmaan katsonut kunnolla edes yhtä sarjaa, koska siinä ei ollut mitään kiinnostavaa, kuten Wllandereissa tai komisario Beck- elokuvissa, joissa on aina jotain kiehtovaa ja vangitsevaa,  jokaisessa kohdassa.  Kyse ei ole mistään juonen jatkuvuudesta näiden sarjojen kohdalla, vaikka niissä onkin aina juoni joskus hyvä, mutta ei aina niin hyvä juoni.  Näiden sarjojen mielenkiinto piilee toteutuksen jokaisessa yksityiskohdassa, niissä kaikki on mielenkiintoista.


Kun luin jostain että tämä suomalainen Karppi sarja oli saanut kiinnostusta ulkomailla ja että sitä myytiin hyvin, päätin tutustua siihen vähän paremmin, että mikä siinä oikein mahtaa ulkomaalaisia kiinnostaa.

Totesin että yksityiskohdat olivat aivan niin kökköjä kuin mitä oli ensivaikutelma.  Erilliskohtaukset eivät ole mitään elokuvataiteen riemuvoittoja, ei yksikään, kaikki on tasaisen harmaan huonoa.  


Sarjan menestyksen salaisuus piilee ilmeisesti juonessa, joka on kohtalaisen hyvä.  Lisäksi tapahtumat vyöryvät koko ajan niissä kököissä kohtauksissa, niin ettei siinä jää mitään luppoaikaa hengähtää tai ikävystyä.  Näytteljöiden replikointi on niin epäselvää että tekstitys olisi tarpeen ja sekin on asia joka panee katsojan pinnistelemään, että pysyisi mukana.

Kohtauksissa on käytetty kaikkia tuttuja dekkarikliseitä, tuttuja muista sarjoista, mutta jotain tuorettakin siinä on mukana, en oikein tiedä mitä, mutta jotain siinä on.

Itse asiassa vauhti näissä kohtauksissa on niin kova että se jotenkin sopii näyttelijöiden niukkaan ilmaisuun, sekä  suulliseen ilmaisuun, että kehon kieliseen ilmaisuun. Joukossa on hyviä näyttelijöitä, joiden  imaisutyyli on sarjassa sama kuin pääosan esittäjillä, joten niukka ilmaisu ei ole näyttelijän taidoista kiinni, ei ainakaan kaikissa tapauksissa.  Joukossa on tosin myös joku ihan kelpo näyttelijäsuorituskin.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu