Keitä aluevaltuustoihin pitäisi valita?

Minusta aluevaltuustoissa tarvittaisiin ennen kaikkea henkilöitä joilla on riittävä tieto ja kokemus niistä tehtävistä jotka ovat hyvinvointialueiden toimialuetta.  Tällaisia ihmisiä olisivat ne henkilöt jotka tähänkin mennessä olleet vastuussa alueen terveydenhoidosta,  niitä joilla on käytännössä hankittu konkreettinen kokemus.

Lisänä aluevaltuustoissa voisi olla hallinnon alan ammattilaisia miltä alalta tahansa, tuomaan uusia näkökulmia ja virikkeitä hallinnon järjestämiseen ja  toteuttamiseen.  Tässä porukassa voisi olla myös yksityisellä kaupallisella pohjalla toimineiden terveydenhoitoalan yritysten johtohenkilöitä.

Joukossa olisi hyvä olla myös kenttätason työntekijöitä, hoitaja ja lääkäreitä.  Heillä on varmasti oma tärkeä näkökulmansa asiaan.

Tarvittaisiinko aluevaltuustoissa myös terveydenhoidon asiakkaita, meitä jotka emme tunne alaa muuten kuin asiakkaina? 

Tottakai,  mutta tavallaan kaikki edellämainitut ovat myös asiakkaita, joten kyllä kai asiakkaiden näkökulma tulee huomioon otetuksi jo heidänkin toimestaan.


Keitä sinne aluevaltuustoihin sitten ei tarvita? 

Sinne ei tarvita omaa asiaansa, tai puolueensa asioita ajavia politiikassa uraa tekeviä poliitikkoja, sellaisia joiden tietämys ja kiinnostus alaan on rajoitettua ja joiden aluevaalikamppanjat liittyvät sen takia lähinnä tavallisiin politiikan kysymyksiin, sellaisiin jotka eivät liity aluevaltuustojen toimialaan. 

Sellaiset teemat kuten vaikkapa polttoaineiden hinnat, ilmastonmuutoksen vastustaminen, tai ilmastonmuutoksen vastustamisen vastustaminen, valtakunnallinen  politiikka yleensä, EU- politiikka, tai maahanmuuttokysymykset, eivät liity aluevaltuustojen vaaleihin. 

Sellaisia henkilöitä jotka nostavat näitä muita kysymyksiä esiin aluevaalikampanjoissaan ei aluevaltuustoissa tarvita, eikä heitä pitäisi sinne valita.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu