Keskustan ja hallituspuolueiden punavihreys

Keskusta on pyrkinyt järjestelmällisesti eroon tällä vaalikaudella edellisellä hallituskaudella edellisen opposition siihen lyömän punavihreästä leimasta.

Kyse on pelkästään mielikuvista, sillä ei kai keskusta viime vaalikaudella ollut sen enempää punavihreä kuin nytkään, eikä se ole nyt tällä vaalikaudella sen vähemmän punavihreä kuin viime vaalikaudellakaan.

Silti keskustan tärkein tehtävä tällä vaalikaudella näyttää olevan mielikuvan muuttaminen ja se näyttää minusta tekevän sitä työtä aika järjestelmällisesti ja pitkäjännitteisesti. 

Keskustalla on tähän aikaa koko vaalikausi, joten mitään kovaa kiirettä ei vielä ole.  Näyttää siltä että keskusta tulee pääsemään tähän päämäärään.Se tässä vain ihmetyttää ja kummastuttaa miten paljon energiaa puolueet joutuvat käyttämään pelkkään imagon muokkaukseen, sekä oman imagonsa, että tietenkin myös muiden puolueiden imagon muokkaukseen.

Lisäksi oppositiossa,oleville puolueille ja myös uusille ja vielä vaklintumattomille puolueille näyttäisi olevan edullista esiintyä räyhäpuolueina, joille on tyypillistä populistisuus ja kaiken mahdollisen arvostelu mitä hallitus tekee.

Kun puolue pääsee mukaan hallitukseen, silloin tätä räyhähenkeä sitten miedonnetaan radikaalisti ja pyritään luomaan kuva vastuullisuudesta ja maltillisuudesta. Korkeintaan silloin kun puhutaan opposition edustajista ja heidän mielipiteistään, on liioittelu sallittu.


Minusta tuntuu että nämä imagotekijät, jotka ovat vissiin niitä kaikkein tärkeimpiä tekijöitä jotka ohjaavat äänestäjien äänestyskäyttäytymistä, ovat pelkkiä mihinkään faktoihin tai mihinkään todellisuuteen perustumattomia mielikuvia.


Punaisuutta ja vihreyttä löytyy kaikista niistä jotka eivät ole täysin kylmäkiskoisia vähempiosaisten kansalaistemme, tai luonnon  kohtalosta maassamme Suomessa.

Tätä punaisuutta ja vihreyttä löytyy kaikista muista puolueista paitsi persuista ja mikäli maassamme ei olisi punaisia ja vihreitä puolueita, muiden puolueiden punaiset ja vihreät ja niiden punavihreys pääsisi paremmin esiin ja luulen että sitä löytyisi aivan  riittävästi paitsi keskustapuolueesta, myös kokoomuksesta.


Se että näiden oikeistopuolueiden on pitänyt profiloitua sillä tavalla että ero punaisiin ja vihreisiin näkyisi, kuten keskusta nyt tekee, johtuu vain politiikasta ja puolueiden välisestä kilpailusta.  Käytännössä eroja ei niin paljon ole.  

Ei edes hallituksen tekemä köyhien kyykyttäminen ja duunareiden nöyryyttäminen saa minua uskomaan että kokoomus olisi täysin yksivärinen sinimusta.  Persut sen sijaan kyllä näyttäisivät olevan sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu