Kilpailukyky oli jo melkein saavutettu, kohta se on taas menetetty.

Viime hallituskaudella, Sipilän johdolla,  kovalla työllä, hiellä ja tuskalla hankittua kilpailukyvyn parannusta ollaan repimässä alas.  Kilpailukyvyn tilalle on tulossa kilpailukyvyttömyys, mikä merkitsee työvoiman kysynnän hidastumista ja hallituksen työllistämistavoitteiden vesittymistä,  verotulojen pienenemistä, sekä hallituksen hyvien tavoitteiden murentumista.

Ei tule mitään eläkeläisten vappusatasia, eikä tule lisää apuja hoitolaitosten vanhuksille eikä työn uuvuttamille vanhusten hoitajille.  Monet hyvät ja kauniit asiat jäävät toteutumatta ja todennäköisesti hyvinvointipalveluista kansalaisille joudutaan edelleen tinkimään.  Samoin joudutaan tinkimään kansalaisten turvallisuudesta, sekä  liikenneturvallisuudesta että muustakin turvallisuudesta, teitä ei voida korjata ja poliiseja ei voida palkata.  Kaikki liikenevät rahat menevät julkisen sektorin palkankorotuksiin.

Homekouluja ei voida korjata, eikä rakentaa lisää liikenneyhteyksiä jotta liikkuvuus työhön ja sieltä pois turvattaisiin.

Mutta eihän niitä liikenneyhteyksiä toki tarvitakkaan enempää, kun kaikki hiipuu, investointeja ei ole, eivätkö bisnekset  suju, eikä työpaikkoja synny,  päinvastoin bisnekset kuihtuvat ja työpaikat vähenevät.  Silloin ei tarvita myöskään lisää liikenneyhteyksiäkään, jotta ihmiset pääsisivät työpaikoilleen, kun niitä työpaikkoja ei ole, eikä tule.


  • Miksi hallituksesta ei reagoida siihen että työmarkkinoilla ollaan murentamassa kilpailukykyä?
  • Kilpailukyky muuntuu kilpailukyvyttömyydeksi.
  • Valtion talous kärsii julkisen sektorin palkankorotuksista.
  • Toiveet talouden elpymisestä ja uusista investoinneista ja työpaikoista yksityisellä sektorilla katoavat ylisuurien  palkankorotusten johdosta.
  • Hallituksessa ei eväkään värähdä. Ministerit siunaavat näin kilpailukyvyn murentamisen. Samoin menetellään oppositiossa.
  • Missä ovat talouselämän kriittiset äänet?    Niitäkään ei kuulu.

Suomi Suomi, minne olet menossa?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu