Kokoomus, kokoomus ja kokoomus.  Vallankaappauksen mahdollisuus kokoomuksessa

Miten kokoomukselle kävisi jos sen vähemmistön,  niiden kokoomuspersujen,  edustaja asettuisi ehdolle puolueen puheenjohtajaksi,  eli haastaisi Orpon ja kokoomuksen liberaalisiiven muut edustajat ja tulisi valituksi puolueen puheenjohtajaksi?

Kokoomus on pikkuhiljaa, Holkerin ajoista lähtien,  muuttanut muotoaan kypäräpääpapista moderniksi vihervasemmistolaiseksi liberaalipuolueeksi.  Tällä tavalla, tällä taktiikalla,  kokoomus on menestynyt ja tehnyt selvää liberaaleista oikeistopuolueista.  Tällä hetkellä ei liberaaleilla oikeistolaisilla,  sellaisilla jotka eivät ole maajusseja, ole muita vaihtoehtoja kuin kokoomus, mitä äänestää.

Entisenlaisen ”kypäräpääpappi- kokoomuksen” kannattajia on kuitenkin edelleen olemassa,  heidän aatemaailmansa on enemmän persua kuin liberaalia ajattelua,  mutta heillä ei ole muita äänestysvaihtoehtoja kuin liberaali kokoomuspuolue,  koska persuissa on mukana liikaa sellaista väkeä joihin perinteinen kokoomuslainen ei halua samaistua tai identifioitua. 


Mutta ainahan kokoomuksessa voidaan suorittaa vallankaappaus,  ihan kuten persuissa,  silloin kun  persujen nykyinen linja sai persujen kannatuksen ja nykyinen puheenjohtaja syrjäytti puolueen puheenjohtajana perinteisen persulinjan edustajan.

Mitä sitten tapahtuu kun vallankumous on tehty kokoomuksessa?   Haluavatko liberaalin siiven kokoomuslaiset, kokoomuksen nykylinjan kannattajat, kannattaa kokoomuksen uutta johtoa ja sen uutta linjaa.  Hajoaako puolue? Syntyykö uusi puolue,  kuten siniset,  vai vahvistuvatko muut puolueet nykykokoomuksen liberaaleilla, kun sen liberaalin kokoomuksen  äänestäjät siirtyivätkin kannattamaan muita puolueita?  

Jos kokoomus persuuntuu, eli jos se saa uuden persumielisen puheenjohtajan, se kyllä heikentäisi merkittävästi perussuomalaista puoluetta, joka menettäisi varakkaimmat arvokonservatiiviset kannattajansa nopeasti kokoomukselle ja persuihin jäisi se persujen alkuperäinen ydinporukka, eli ne esson baarin filosofit.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu