Kokoomus tarvitsisi nyt lisää nostetta.

Kokoomuksen kannatusluvut ainoana liberaalina oikeistopuolueena näyttävät olevan pitkässä juoksussa huolestuttavasti laskussa.

Kokoomuksessa tehtiin suuri virhe siinä vaiheessa kun suuren innostuksen vallassa valittiin Stub puolueen puheenjohtajaksi.  Aikanaan virhettä sitten yritettiin korjata, mutta siinä vaiheessa paras vaihtoehto, Vapaavuori, ei ollut enää käytettävissä, eikä Orpo ole  onnistunut johtajana vakuuttamaan.

Kokoomuksen oppositiopolitiikka ei ole ollut vakuuttavaa.  Vaikka oppositiossa onkin yritetty pitää meteliä, on tehty tikusta asiaa, kuten hallituksen maskisuositusten väitetystä epäselvyydestä.  Melua on siis yritetty pitää, mutta etupäässä tyhjästä.


Nyt, kun myös keskustapuolue on saanut itselleen paremman johtajan, myös kokoomuksen olisi syytä parantaa imagoaan.  

Puheenjohtajan vaihtaminen ei sinänsä ole mikään ratkaisu kokoomuksen kannatuspulmaan.  Puheenjohtajaksi voidaan saada jopa huonompi vaihtoehto, eikä Petteri Orpo ole niin huono etteikö paljon huonompiakin vaihtoehtoja olisi, jopa julkisuudessa esillä olevissa seuraajaehdokkaissa.

Joskus on edullista tuoda puheenjohtajaksi joku täysin uusi kasvo, kasvo joka ei ole julkisuudessa vielä kulunut, kuten aikoinaan Jyrki Kataisen valinta puolueen puheenjohtajaksi osoitti.


Kokoomuksella on kuitenkin olemassa vielä varmempi vaihtoehto kuin joku uusi kasvo, joka ei ole vielä julkisuuden kuluttama.  Vapaavuori on ilmoittanut ettei hän tule enää olemaan ehdolla Helsingin pormestariksi.  Vapaavuori on ilmoittanut että haluaa tehdä uutta uraa yritystoiminnan palveluksessa. 

Ehkä Vapaavuorella onkin jo joku sopiva pesti katsottuna ja varmasti Vapaavuori on henkilö jota myös yrityselämä voisi hyödyntää, mutta oikea paikka Vapaavuorelle olisi tärkeissä tehtävissä valtakunnan politiikassa.

Vapaavuori on ollut myös pormestariaikoinaan koko ajan esillä julkisuudessa ja hän on tunnetuimpia julkisuuden henkilöitä Suomessa.  Mutta Vapaavuori on profiloitunut itsenäisenä ajattelijana, sellaisena kuin vaikkapa Björn Wahlroos, ja hänen kannantotoillaan on ollut merkitystä.

Vapaavuori ei myöskään ole profiloitunut mihinkään klikkiin, kuten esimerkiksi kokoomukseen, hän ei ole mikään kokoomuksen puoluejohdon käsikassara, kuten valitettavasti Orpo on ollut.  Kokoomus tarvitsisi nyt juuri sellaisen johtajan kuin Vapaavuori, johtajan joka osaa ajatella luovasti ja itsenäisesti, eikä ole puolueensa johtotroikan mielipiteitä julkisuudessa toistava puhuva pää.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu