Koronarajoitteiden purku talouden kannalta 

Asiantuntijoiden mukaan rajoitteet maksavat.  Mitä kauemman hotellit ja ravintolat on kiinni, teatterit on kiinni, eikä konserttejakaan järjestetä ja ulkomaila ja kotimaassa ei matkusteta, sitä enemmän taloudellisia tappioita kertyy.

Tämä tuntuu näin henkilökohtaisella tasolla varsin kummalliselta, jopa absurdilta, sillä jos itseäni ajattelen, niin mitä vähemmän yövyn hotelleissa, käytän ravintoloita, käyn teatterissa ja konserteissa ja mitä vähemmän matkustelen kotimaassa ja ulkomailla, sitä paremmin oma talouteni jaksaa.

Epäilenkin, ja olenpa melko varma, että monella sellaisella joilla muuten on vaikeata pitää rahoistaan kiinni, eli niille joille tuhlaaminen on helppoa ja jopa suorastaan intohimo,  koronarajoitulset ovat tuoneet tervetullutta rajoitusta sellaiseen kulutukseen joka ei niin välttämätöntä ole.

Mitä se oikein sitten on se puhe koronan aiheuttamista taloudellisista tappioista?  Kysyn vaan?

Minulle, joka olen perusnuuka, korona ei toki tuo mitään taloudellista etua, mutta ei tappiotakaan, ja jos olisin tarpeettomien nautintojen kuluttaja, niin olisin koronarajoitusten johdosta varmaankin hyötynyt taloudellisesti.


Ai niin, ettäkö ravintoloiden pitäjät kärsivät?

Sehän on vain hyvä. Menkööt konkurssiin kaikki ravintolat.  Mitä vähemmän ravintoloita, sitä vähemmän houkutusta tuhlata rahaa niille jotka ovat houkutuksille alttiita.  Minuun se houkutus ei vaikua, mutta koska ajattelen muitakin kuin itseäni, pitäisin sitä hyvänä asiana että houkutukset rahan tuhlaamiseen vähenevät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu