Koronaviruksen juhlat Tampereella ja Helsingissä

Jääkiekko on hieno laji.  Vaikka itse en jääkiekkoa kovasti seuraa, siitä syystä että en ole kovin paljon kiinnostunut siitä kuka voittaa ja toisaalta ne ratkaisupelit, joissa Suomi on mukana, ovat minulle vähän liian jännittäviä, ihailen kovasti jääkiekkoa pelinä.  Peli vaatii voimaa, akrobaattisia kykyjä, nopeaa reaktiokykyä,  suunnitelmallisuutta ja yhteistoimintaa, mutta ennen kaikkea ilmeisesti suurta älyä.


Itse viihdyn näin keväällä puutarhassa paremmin kuin jääkiekkopeliä seuraten, vaikka peli onkin kovin hienoa.  Loppuottelusta Kanadaa vastaan näin sen alun, missä Kanada meni johtoon ja kolmannen erän lopun, missä Kanada tuli kahden maalin tappioasemasta tasoihin.  Sitten lähdin takaisin puutarhaan.

Kun hetken päästä puutarhasta käsin kuulin vajaan neljän kilometrin päästä, jostain torilta, valtavan möykän, tiesin jo että Suomi on voittanut.  Minulla ei ollut kuitenkaan minnekään kiire puutarhasta, vaan jatkoin siellä hommia niin kuin olin suunnitellut.


Kirjoitukseni varsinainen aihe ei kuitenkaan ole jääkiekko, mikä on hieno peli ja hyvää viihdettä.  Kirjoitukseni aiheena on se jälkihölmöily mitä suomalaiset harrastivat sen pelivoiton varjolla ja sen seurauksena. Myös TV seurasi minusta näitä hölmöilyjä liikaa ja liian ymmärtäväisesti, jopa hyväksyvästi.


Miksi ihmeessä patsaita pitää tärvellä, vaikka ne on viranomaisten toimesta suojeltu ja vartioitu.  Miksi koronavirukselle ja muille viruksille pitää järjestää sellaisia leviämismahdollisuuksia, kokoamalla ihmiset yhteen.


Sen perusteella mitä minä TV:tä  seuraten olen pakosti asiaan perehtynyt, uutisten yhteydessä lähinnä,  juhliin liittyvät puheosuudet ovat olleet lähinnä älyttömiä ja musiikkiesitykset vähemmän taitavia.   Juhlayleisön yleisen örvellyksen esittäminen TV:ssä ei ole ollut mieltä ylentävää.

Juhlinnassa on myös vahva kansallismielinen piirre, niin että Putinin syytökset tässä suhteessa eivät ole olleet perusteettomia, joskin Putin ja venäläiset ovat itse, jos mahdollista,  vieläkin kansallismielisempiä.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu