Kuka kantaa vastuun huuhkaja-fanien Suomeen tuomasta korona-viruksesta?

Huuhkaja-faneilta ei paljon voi vaatia.  Heidän pöljä käytöksensä, kasvomaalaukset ja pellemäinen pukeutuminen, osoittaa jo muutenkin ettei paljon järkeä päässä ole.  Se että pitää mennä uhalla taudin pesäpaikkaan tautia hakemaan on viimeinen osoitus siitä ettei heillä ole vastuuntuntoa kanssaihmisistään.

Jokainen vastaa itse itsestään.  Huuhkajafaneilla on oikeus asettaa itsensä vaaraan,  eikä heidän pöljyytensä ole riittävä syy riistää heiltä heidän oikeuttaan toimia pöljästi itsensä vaarantaen.

Se on kuitenkin eri juttu että he asettavat vaaraan kaikki suomalaiset, tuomalla Suomeen tappavaa virusta ja vaarantamalla sillä tavalla Suomen terveyspalveluiden toimivuuden ja kaikki sairastavat ihmiset, ei siis ainoastaan heidän Suomeen tuomaansa tappavaan virukseen sairastuneet.

Koska he ovat vastuuttomia, myös ne viranomaiset jotka päästivät heidät Suomeen testaamattomina toimivat vastuuttomasti.   Ei ole uskottavaa että vastuuttomasti Pietarista virusta hakeneet ihmiset toimisivat jatkossa sen vastuullisemmin.  Ei ole todennäköistä että he hakeutuisivat kotipaikkakunnillaan testeihin, tai eristäisivät itsensä yhteiskunnasta, vaan päinvastoin levittävät aktiivisesti virusta eteenpäin.

Jos huuhkaja-faneilta itseltään ei voi edellyttää vastuunkantoa itsestään, muista ihmisistä ja yhteiskunnasta, jonkun olisi kuitenkin pitänyt se vastuu ottaa ja kantaa.  Jonkun olisi pitänyt estää huuhkaja-fanien vastuuton toiminta.

Kenen on vastuu?  Ketä tästä pitää syyttää?

Onko se vastiinkantaka pää ministeri, sisäministeri, joku muu ministeri, vaiko terveysviranomaiset?

Asia tulisi selvittää jotta vastaisuudessa se jolla on vastuu tietäisi itse että hänellä on vastuu ja että hänen pitäisi se vastuunsa kantaa.  Ehkä asianomainen vastuussa oleva henkilö tietää itse että hänellä on se vastuu, minä vain en sitä tiedä.  Kaikkien pitäisi se kuitenkin tietää.

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu