Kuka määrää nyt Venäjällä?

Vetäytyminen  järjestyneellä tavalla Venäjän haltuun ottamilta ja Venäjään ikuisiksi ajoiksi liitetyiltä alueilta ei kuulosta Venäjän nykyisen hallinnon tavalta hoitaa meneillään olevaa sotaa.  Putinin tapa tehdä politiikkaa on dogmaattinen,  idealistinen, tai ideologinen,  mitä sanaa nyt halutaankaan käyttää.  Siihen ideologiaan kuuluu hyökkääminen, ei vetäytyminen.

Hersonin alue on hiljattain liitetty Venäjään ikuisiksi ajoiksi ja tämän asian on julistanut itse Venäjän valtias, Putin.


Nyt kun Hersonin alueelta on päätetty vetäytyä ja vetäydytty, ilmeisesti vetäytyminen on tapahtunut jonkin venäläisen tahon määräyksestä eikä siksi että sotilaat olisivat lähteneet sieltä pakon edestä karkuun.  Vetäytyminen on lisäksi tapahtunut enemmän tai vähemmän järjestäytyneesti, joskin tiedot siitä ovat ristiriitaisia.  Putinin ei ole sanottu antaneen vetäytymiskäskyä, vaan käskyn on julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan antanut puolustusministeri.


Missä vetäytymiskäsky on tehty ja kuka sen on tehnyt?   Onko puolustusministeri vain pantu asialle, vai onko hänellä itsellään todellista vaikutusvaltaa?  Onko käsky sittenkin tullut Putinilta, vai onko asialla joku muu taho, sellainen taho joka pitää nyt toistaiseksi todellista valtaa Venäjällä?  


Mitään faktatietojahan minulla ei tästä asiasta voi olla, eikä ole, mutta minulla on oikeus spekuloida.  

Jos haluaisin spekuloida, väittäisin että Venäjän liikekannalle pannun armeijan johto, välillä hyökkäävän ja välillä perääntyvän armeijan toimiva ylin johto, olisi se kaikkein luonnollisin taho joka nyt voisi sanella sen mitä Venäjällä päätetään tai ei päätetä, ainakin meneillään olevan sodan suhteen.


Jos armeijan toimiva johto voi antaa maan ylimmän johdon tahdosta poikkeava sotaa koskevia määräyksiä, on mahdollista että armeijan  toimiva johto voi antaa muitakin maan asioihin vaikuttavia määräyksiä ohi maan ylimmän johdon. 

Jos maan armeija on armeijan ylimmän johdon täydellisessä käskyvallassa, niin se tarkoittaa sitä että jos armeijan johto niin haluaa, koko maa on armeijan johdon täydessä käskyvallassa.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu