Kummalla puolella rintaa sydän sijaitsee?

Minulle, jolle puolueen ja ehdokkaan löytäminen vaaleissa on aina lähes mahdoton tehtävä, oli kuin märkä rätti päin naamaa, kun erään puolueen, jota minulla myös olisi mahdollista äänestää, puheenjohtaja ilmoitti heti vaalipuheensa alkajaisiksi että tämän puolueen edustajilla on sitten sydän rinnassa oikealla puolella, eikä vasemmalla,  mikä on ihmisen normaali anatomia.

Mitä he**ettiä, minä ajattelin siinä vaiheessa.  Mitä tekemistä tällä anatomian luennolla on järki- ja kykypuolueen vaaliohjelman kanssa ja mitä kytkyjä tällä seikalla on kunnallispolitiikkaan`?  En saanut siitä selvää myöskään puheenjohtajan jatkopuheesta, enkä siitä seuranneesta haastattelusta, enkä mistään muustakaan.  Olen edelleen aivan ymmälläni.


Jos ajatellaan että sydämen sijoittumisella rinnassa oli tarkoitus vedota mahdollisten äänestäjien, kuten minun,  tunteisiin ja sitä kautta hankkia enemmän ääniä, niin minun kohdallani tämä herätti paljon kysymyksiä ja tunteista päällimmäisin oli hämmennys. No, onhan hämmennyskin tunne, mutta tuskin sellainen tunne mitä tällä puheella on tavoiteltu.


Mitä tekemistä sydämen sijainnilla rinnassa on kykypuolueen järkipolitiikan kanssa?  

Järkipolitiikan minkä minäkin voin ymmärtää,  myöskin sen jotkut populistiset piirteet, jotka ovat varmaankin ihan välttämättömiä järkipuolueen  kannatuksen kasvun tai säilyttämisen kannalta, toisin kuin tämä sydämen sijainnin ihmiskehossa uudelleen määrittely.

Jos puolue pyrkii järkipolitiikalla kakun kasvattamiseen mahdollisimman suureksi ja kakun jakamiseen tavalla joka palkitsee kakun kasvattajat, kaikki siihen kasvuun osallistuneet, riittävän tasapuolisella tavalla, mutta ei unohda myöskään niitä jotka eivät pysty kakun kasvattamiseen osallistumaan, isosta kakusta riittää heilekin enemmän kuin pienestä. Se on järkipolitiikkaa,  mutta ei siihen tällaiset sydämen sijainnin uudelleen määrittelyt kuulu.


Toinen pulma kokoomuksen kannattamisessa on se ihan juuri nyt ilmitullut seikka ettei kokoomus olekaan se liberaali ja moderni puolue miltä se on näyttänyt,  muuten kuin osaksi.  Osa puolueen kansanedustajista ja ilmeisesti kannattajistakin ovat arvokonservatiiveja, jotka eivät aivan ilmeisesti pysty sellaiseen rationaaliseen järkiajatteluun millaisena kykypuolue on itsensä esitellyt.

Ikävä sanoa tällaista, mutta näin se nyt on. 

Näin on marjat ja maailma on.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu