Kumpi voittaa, karhu vai leijona?

Tämä kysymys esitettiin kun  Suomi ja Venäjä ottivat yhteen jääkiekon merkeissä Pekingin olympiakisoissa.

Leijona voitti, karhu hävisi.  Taistelu käytiin rehdisti ja rehellisesti, niin että molemmilla oli samat säännöt ja samat mahdollisuudet.

Nyt on menossa toinen sota, Ukrainan ja Venäjän välinen sota.  Tässä sodassa ei ole sääntöjä, välineet ovat erilaiset ja toisella puolen on eri määriä erilaisia aseita ja niiden käyttäjiä.

Sen sodan ratkaisu ei riipu siitä kummalla puolella on treenatummat, taitavammat, motivoiduimmat  ja taktisesti parhaat pelimiehet.  

Sota ratkeaa sillä onko Ukrainalla tarpeeksi ohjuksia Venäjän kaikkien panssareiden tuhoamiseksi.  

Jos Venäjällä on panssarivaunuja on enemmän kuin mitä Ukrainalla on panssareiden torjuntaan käytettäviä ohjuksia, Venäjä voittaa. 

Jos Ukrainalla on tarpeeksi ohjuksia Venäjän panssareiden tuhoamiseksi, Venäjältä loppuvat panssarivaunut kesken ja sota loppuu siihen.


Mitä jos Venäjä hyökkää Suomeen?  Onko Suomen armeijalla tarpeeksi olalta laukaistavia panssarintorjuntaohjuksia, vai onko vain niitä sellaisia vanhanaikaisia olalta laukaistavia sinkoja,  niitä samoja joiden käyttöä meikäläinenkin joutui armeijassa, puoli vuosisataa sitten, harjoittelemaan.

Muistaakseni minä ajattelin jo silloin että onpas alkeellinen värkki tämä.  Sattumalta voi osua ja osuuko oikeaan paikkaan.  En laskisi Suomen puolustuskykyä niiden vanhojen kevytsinkojen varaan.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu