Kunta-alan palkankorotukset

Kunta-alan palkankorotukset tulevat viemään Suomen talouden ja politiikan kuralle.

Jos palkankorotuksia ei anneta, jos opettajat ja hoitajat eivät saa mitä haluavat, siitä kärsii hoitoala ja opetusala.   Opettajista ja hoitajista on nyt jo pulaa.  Parhaat kyvyt lähtevät näiltä aloilta ja hakeutuvat parempiin hommiin.


Jos parhaat hoitajat ja opettajat hakeutuvat paremmin tuottaviin hommiin, siitä hyötyy työvoimapulasta kärsivä yksityinen sektori.  Siitä hyötyisivät myös Suomen talous ja suomalaiset  veronmaksajat.

Tästä valtion ja veronmaksajien talouden paranemisesta joudutaan maksamaan se hinta että hoidettavien asema heikkenee ja opetus kärsii.


Jos korotuksia julkisen puolen palkansaajien palkkoihin tulee siinä määrin kuin mitä on vaadittu, se tulee viemään Suomen valtiontalouden entistä enemmän kuralle,  suomalaisia veronmaksajia joudutaan kurittamaan ja sillä on vaikutusta myös yksityiselle sektorille.  

Palkankorotuksia halutaan myös yksityisellä sektorilla, koska myös vientisektorilla työskentelevät pitävät työtään arvokkaana.  Palkkaliukumat ovat myös mahdollisia, koska yksityinen sektori haluaa lisää työntekijöitä ja julkiselta sektorilta niitä saa ja paras houkutin on tietenkin  palkka.


Kun yksityisellä puolella palkat nousevat, se vaikuttaa heikentävästi yritysten kilpailukykyyn,  tavaraa ei saada kaupaksi korkeilla hinnoilla yhtä hyvin kuin matalemmilla hinnoilla. 

Nyt hyvässä nosteessa oleva työllisyys voi tyssätä ja palataan sille samalle huonolle uralle ja Kreikan  tielle,  sinne  missä oltiin Kataisen hallituksen aikana, kun kaikki alkoi mennä pieleen.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu