Kurdien palautus Turkkiin

Turkki vaatii sitä että sen määrittelemät tietyt kurditaustaiset Suomessa oleskelevat henkilöt on palautettava Turkkiin,  tuomittaviksi ja rangaistaviksi jostain Turkin vastaisesta toiminnasta.

Suomea sitovat tietyt kansainväliset sopimukset jotka koskevat ulkomaalaisten henkilöiden suojelua.  On sanottu että Turkin vaatimuksista huolimatta Suomi ei muuta omia lakejaan ja toimii niiden mukaisesti ja tekemiensä kansainvälisten sopimusten mukaisesti palautuskysymyksissä.


Turkki käytti  Suomea kohtaan painostuskeinona mahdollisuuttaan hidastaa tai estää Suomen haluamaa Nato jäsenyyttä,  mikä on vallitsevissa oloissa vahva keino kiristää Suomea.

Näyttää siltä että tämä kiristyskeino ei ole auttanut Turkkia saavuttamaan vaatomuksiaan, ei ainakaan vielä.  Suomi ei ole antanut periksi ja Nato- jäsenyys toistaiseksi etenee siitä huolimatta.  Turkilla on toki jatkossa mahdollisuus kiristää edelleen.


En tunne asioita tarpeeksi tietääkseni miten  näiden luovutettavaksi vaadittujen henkilöiden asiat ovat.  En tiedä mitä he ovat tehneet, enkä tunne sopimuksia enkä lainsäädäntöä,  mutta oletan että  jos Suomella olisi pakon edessä halua antaa periksi Turkin vaatimuksille, pykälät voitaisiin helposti  tulkita sillä tavalla että joidenkin kurdien luovuttaminen olisi mahdollista olemassa olevan lainsäädännön ja sopimusten puitteissa.

Kurdien luovuttaminen Turkille vaikuttaisi kuitenkin joka tapauksessa periksiantamiselta, mikä olisi heikkouden merkki ja näyttäisi omista periaatteista luopumiselta.  Jossain kohtaa pitänee kuitenkin Turkille antaa ainakin vähän periksi, ettei isoa natomaata liikaa nöyrytettäisi.


Mielenkiintoiseksi asian tekee se etteivät Suomen sisäisessä keskustelussa ulkomaalaisvastaisiksi profiloituneet politikot tai blogistit ole nähtävästi ottaneet selvästi kantaa asiaan  puolesta tai vastaan.

Asian tekee varmaankin Suomen  maahanmuuttokriittisille nationalisteille vaikeaksi se, että vaikka he varmaankin haluaisivat kaikki  ulkomaalaiset, varsinkin “etelämaalaiset”,  ulos Suomesta, he eivät kuitenkaan halua tehdä sitä Turkin vaatimuksesta.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu