Kurdit ja Suomen ihmisoikeuspolitiikka

Kurdit on Turkin vähemmistökansallisuus, jota Turkki ei hyväksy ja jota se vainoaa, vähän samaan tapaan kuin Juutalaiset vainoavat palestiinalaisia ja miten vähemmistöjä kohdellaan monessa muissa maissa.  Suomessakin vähemmistökansalaisia haluttaisiin joidenkin suomalaisten toimesta vainota, etenkin lähi-idän maista kotoisin olevia vähemmistöön kuuluvia ei Suomessa kaikissa piireissä hyväksytä, kurdit kuuluvat näihin lähi-idästä kotoisin oleviin.

Valtaosa suomalaisista ei kuitenkaan ole vainoamisen kannalla ja niinpä Turkin vainoamia kurdeja on Suomessa, kuten Ruotsissa ja muualla lännessä pyritty suojelemaan myöntämällä heille turvapaikkoja.

Nyt Turkin johtaja kuitenkin vaatii Suomea luopumaan tästä suomalaisten enemmistön demokraattisesti valitsemasta ihmisoikeuspolitiikasta.  Ilmeisesti Turkki tulee vaatimaan että Suomessa olevat kurdit pitää luovuttaa Turkkiin tuomittaviksi ja rangaistaviksi, vähän samaan tapaan kuten Suomen juutalaiset olisi aikoinaan Saksan vaatimuksesta pitänyt toimittaa Saksaan. Tämä olisi edellytyksenä sille että Turkki hyväksyisi Suomen Naton jäseneksi.

Luopuuko Suomi harjoittamastaan ihmisoikeuspolitiikasta Erdoganin kiristyksen vuoksi?  Jos niin kävisi, niin Halla-aho ja persut varmaan iloitsisivat.

Saa nähdä miten käy.  Suomalaiset kannattavat ihmisoikeuksia hyvin vankasti, mutta myös Venäjää pelätään ja Natolla on kova kannatus.   Miten Suomi valitsee?  En lähtisi veikkaamaan.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu