Kusipäisyys leviää nyt Suomessa ja maailmalla.

Kusipäisyys on suomennos englanninkielisestä sanasta ”asshole”, minkä tarkka käännös on persereikä.  

Kusipäisyyden  isä ja äitihahmo on historiasta tuttu Hitler.  Hänen edustamansa natsismi ja ideologia arjalaisen rodun ylivallasta on kusipäisyyttä aidoimmillaan.

Tänä päivänä kusipäät hokevat erilaisia asioita kuin Aatu,  mutta kusipäisyys on edelleen yhtä yleistä kuin mitä se oli Aatun aikanakin.  Kusipäät tunnistaa helposti vihapuheista ja kansallismielisyydestä ja kansallisen itsekyyden korostamisesta.

Laajempi kusipäisyyttä analysoiva artikkeli löytyy täältä.

https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/viikon-dokumentti/nakokulmia-kusipaisyyteen-john-walkerin-dokumentti-nayttaa-millaisen-uhkan-kusipaat-muodostavat/

Mutta tuollakin mitä minä edellä jo kerroin kusipäisyydestä tulee kyllä hyvin toimeen.

Lainaan  tähän nyt vähän tuota linkittämääni laajaa kusipäisyyttä koskettelevaa artikkelia.  

“Kusipää toimii omaksi edukseen eikä välitä muiden tunteista tai elämästä. Kusipään toiminta saattaa jopa johtua persoonan tasolla olevista ongelmista tai häiriöstä, mutta yhtä kaikki, hän ei ole ihminen, jonka toiminnan piiriin on miellyttävää joutua.”

“Kusipäisyys on eräänlainen elämässä menestymisen strategia. Eivätkä kusipäät häpeä kusipäisyyttään. Kusipää tietää kuinka tulisi toimia, mutta ei tee niin, eikä myöskään koe tästä minkäänlaista huonoa omaatuntoa. Hän oikeuttaa väärin toimimisensa.”

Kaikesta kusipäisyydestään huolimatta kusipäät ovat usein menestyviä politikkoja, kuten Hitlerkin oli.  Ihmiset jostain syystä pitävät kusipäistä ja luottavat niihin, vaikka niiden sanoihin ei juurikaan kannattaisi luottaa, tai ei pitäisi ollenkaan luottaa, koska niiden puheiden tarkoituskaan ei ole olla totta, vaan kusipääpolitikon puheen tarkoitus on nostaa kusipääpolitikon kansansuosiota.  Ihmiset luottavat silti kusipääpolitikkoihin kaikkein eniten.

Monissa maissa on ollut ja on johtajina täysiä kusipäitä ja mulkkuja ja kansa on ollut täysillä heidän puolellaan ja kannattaneet näitä kusipäitä ja uhranneet jopa henkensä näiden kusipäiden puolesta.

Suomessakin on näitä kusipääpoliitikkoja, mutta ei onneksi hallitusvastuussa, ei ainakaan vielä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu