Lähtisitkö kokeilemaan kannabista, jos sitä saisi kaupasta, tai  apteekista, ilman reseptiä?

Tupakan saatavuutta on jotenkin rajoitettu viime vuosien aikana Suomessa. Tupakkaa ei saa enää pitää näytillä kaupassa, eikä sitä saa mainostaa. Ostokset pitää tehdä vähän kuin tiskin alta.  Polttaminenkin on vaikeampaa, kun juuri missään sisätiloissa ei enää saa polttaa.  Ennen tupakka haisi jokapaikassa ja kaikki paikat olivat täynnä tumppeja vaikka haisevia ja likaisia  tuhkakuppeja oli niitä varten levitetty kaikkialle.

No, itse en ole tupakkaa käyttänyt viiteenkymmeneen vuoteen, eikä enää tee mielikään ja olen vain tyytyväinen siihen ettei tupakka enää haise jokapaikassa, eikä tumpeilla ja tuhkalla roskata paikkoja, kuten ennenvanhaan, siinä ihanassa nuoruudessa, johon aikaan  joillakin meistä on niin suuri nostalginen ja romanttinen kaipuu.


Alkoholin suhteen asiat ovat kehittyneet päinvastoin kuin tupakan suhteen,  alkoholi oli ennen enemmän kielletty hedelmä kuin mitä tupakka silloin oli, sitä ei saatu joka paikasta mutta sitä lähdettiin joskus hakemaan kauempaakin, ja sitten kun juotiin, juotiin humalahakuisesti.  

Nykyään alkoholia saa helposti vähän joka paikasta, alkoja riittää ja kaupastakin saa kohtalaisen väkeviä oluita ja viinejä ja lonkeroita, suhteellisen edullisesti vielä.

Alkoholi on monille käyttäjilleen suurempi ongelma kuin tupakka, koska alkoholilla saa itsensä enemmän sekaisin.  Tupakka onkin rasite lähinnä kanssaihmisille, sen savun, hajun, lian ja sotkun takia mitä se aiheuttaa.


Entäs se kannabis?  

Jos sitä alettaisiin myymään vapaasti kaupoissa, tai lääkkeeksi apteekeissa, niin mitä se aiheuttaisi?   Väittävät ettei kannabiksesta saa känniä aikaiseksi, kuten viinasta,  riippuvuuskin on vähäisempää kuin tupakan aiheuttama riippuvuus. Minä en tiedä, kun en ole koskaan kokeillut.

Tulisikohan sitä kokeiltua,  vaikka johonkin vaivaan,  jos sitä olisi vapaasti saatavissa ja mitähän haittaa siitä olisi?   Sitä en usko että tulisin siitä riippuvaiseksi, kun ei alkoholi eikä tupakkakaan saanut minua koukkuun,  ei ainakaan kovin pahasti, koska olen päässyt niistä helposti kokonaan eroon, vaikka otankin joskus keppanan ja väkevääkin joskus, lusikallisen kerrallaan …….. lääkkeeksi.


Mitähän pahaa  se kannabiksen vapaa saatavuus mahtaisi  saada yhteiskunnassa aikaan?

Ehkei mitään sen pahempaa kuin tupakka ja alkoholikaan.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu