Lakkotauko

Kevään ensimmäiset kukkijat ennättivät kukkaan ennenkuin tuli taas tämä takatalvi. Lehtiäkin näyttää jo pukkaavan.  Hiirenkorvia on ainakin terijoen salavissa. Mutta ei se mitään. Kevään kukkaloisto kestää pitempään kun eivät saa tässä kylmässä säässä lisääntymishommiaan hoidettua niin nopsaan kuin muuten.

Mitähän muuta tämä kevät ja kesä tuovat taas tullessaan?

Duunarit pitivät lakosta hetken taukoa, jotta hallitus voisi lupaustensa mukaisesti neuvotella. 

Kun nyt näyttää siltä etteivät neuvottele, vaikka ehkä voivat kuunnella duunareiden valituksia, niin nyt sitten duunarit siellä keskenään miettivät että lopetettaisiinko lakkotauko  nyt heti, vai kenties joskus kesemmällä, vai pidettäisiinkö lakkoilusta taukoa koko kesä ja alettaisiin uudestaan lakkoilemaan vasta syksymmällä,  kenties ravustusaikaan, tai marjastusaikaan.


On se niin kumma etteivät herrat ja duunarit voi tässä maassa päästä sopuun keskenään.

Toisaalta, nyt on herrojen kannalta varmaan parempi ottaa yhteen duunarin kanssa lakkorintamilla kuin silloin kun on noususuhdanne.

Globaalien yritysten  herrat kiittävät lakkoilijoita siitä että saavat laittaa Suomessa tehtaat kiinni ja lopettaa palkanmaksun.  Kun maailmalla on vähän kysyntää, niin yhdessä maassa voidaan helposti toiminta lopettaa ja siirtää se niihin maihin missä ei lakkoilla.  

Sovintoa duunareiden kanssa ryhdytään hiomaan vasta sitten kun menekki kasvaa, tarvitaan lisää tuotantoa ja investoinnit Suomessakin halutaan panna tuottamaan rahaa omistajille,  niille kapitalisteille siis.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu