Lihako verolle?  Kyllä, ilman muuta.

Kaikki suomalaiset vastustavat  lihan laittamista verolle.  Minä olen sitä mieltä että lihasta pitäisi ilman muuta maksaa valtiolle veroja, ylimääräistä lihaveroa siis.  Minua ei haittaa vaikka kaikki muut suomalaiset olisivat kanssani eri mieltä, minä olen silti sitä mieltä mitä olen, eivätkä muiden mielipiteet vaikuta minun mielipiteisiini.

En ole vegaani, syön lihaa niin paljon kuin mieli tekee, mutta en yhtään sen enempää.  Olisi parempi jos söisin vähemmän lihaa ja enemmän kasvisruokaa. Se olisi minulle terveellisempää, niin sanovat asiantuntijat ja minä uskon heitä.

En yritä vastustaa kiusausta kun minun tekee mieli lihaa, mutta silloin en syö lihaa kun ei tee mieli.  “Lihapullat ja muusi” annos maksaa LIDL:ssä alle kaksi euroa, vähän yli puolitoista euroa, normaalisti.  Usein niissä pakkauksissa on punainen lappu, joka lupaa että kassalla tuotteesta saa 30%:n alennuksen.

Minä pidän lihapullista ja muusista ruskealla kastikkeella ja kun tuotteen lämmittää mikrossa ja lisää siihen puolukkahilloa tai soijakastiketta, tai ketsuppia, tai niiden yhdistelmiä, se saa veden nousemaan kielelle ja sen annokaen lisäksi ei päivän mittaan tarvitse juuri muuta syödäkään.  Muuna syömisenä harrastan talkkunaviiliä, johon on lisätty vähän LIDL:n hedelmämysliä, se pitää nälkää. Sen lisäksi on hyvä syödä hedelmiä, esimerkiksi hunajapomelon tai verigereipin voi syödä milloin huvittaa.

Kun LIDL:n puolentoista euron lihapullat ja muusi- annokseen on lyöty päälle se punainen alennuslappu, se on sellainen houkutin jota on vaikeata vastustaa.  Vaikka yrittäisinkin luopua lihan käytöstä, niin houkutus kasvaa yleensä kun siinä pakkauksessa on se punainen lappu, hinta siis merkitsee, sillä on väliä.  

Jos olisi se lihavero, joka vähän nostaisi lihan hintaa, se varmaan auttaisi ja lihapullat ja muusi- annos kallistuisi sen verran että sen houkutusta olisi helpompi vastustaa.

Jos lihapullat ja muusi- annokseen tulisi hintaa  vaikkapa 20 senttiä lisää, verojen muodossa, se tekisi lihapullasta ja muusista vähemmän houkuttelevan ostoksen kuin mitä se on nykyisellä hinnalla.  Ostaisin sen varmasti edelleen, aina kuin mieli tekisi, mutta minun tulisi varmasti harvemmin mieli ja niin söisin vähemmän lihaa, mikä olisi minulle terveellistä.

Mitä tulee siihen 20- senttiseen, mitä valtio verottaisi siitä lihapullat ja muusi- annoksestani, en olisi siitä pahoillani, kun tiedän että se raha menee hyvään tarkoitukseen. Se raha vähentää valtion velanoton tarvetta, tai sillä voi palkata hoitajia vanhuksille, tai sen voi käyttää myös uusien torjuntahävittäjien tai hyppymiinojen hankintaan.

Mitä lihan korvikkeisiin tulee, niihin kaurajuttuihin, tai papujuttuihin, niin ei kiinnosta. 

Jos en lihaveron takia malttaisi ostaa lihapullat ja muusi- annostani, turvautuisin perinteisiin kasvispohjaisiin ravintolähteisiin. 

Kauraa tai kaurapuuroa suostun syömään vain pakosta, jos mitään muuta ei ole.   Sama suhtautumistapa on varmaan kaikkiin näihin uusiin kauratuotteisiin, en halua niitä edes kokeilla, ennakkoluulot on syvällä.

Papuihin ja herneisiin suhtaudun kyllä suvaitsevaisemmin kuin kauratuotteisiin, mutta perinteiset papuruuat kelpaavat, en kaipaa mitään lihankovikeruokia.  Retkieväs ruisleipä on hyvää ja silläkin pärjää ja saa pahimman nälän tyydytettyä, jos talkkunaviili ryyditettynä LIDL:n hedelmämyslillä ja sitrushedelmät eivät riitä viemään nälän tunnetta.

Koko tämä juttu piti kirjoittaa siksi että ihmiset ymmärtäisivät miksi kannatan lihaveroa.

En tiedä tuliko se selväksi, mutta yritin ainakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu