Liz Truss ja Englannin lähitulevaisuus

Liz Truss lupaa paljon konservatiivipuolueen jäsenille.   Hän lupaa verohelpotuksia rikkaille ja kurjuutta köyhille.  Toki poliittinen retoriikka ei mene ihan näin,  mutta näinhän se tietenkin on, kun se oikein tulkitaan.

Nyt pitää huomioida se että tämä lupaus on tehty kun pääministeriä on valitsemassa pieni joukko rikkaita kansalaisia, jotka eivät tunne mitään sääliä köyhiä kohtaan, vaan haluavat etuja nimenomaan itselleen. 


Toki heillä, näillä rikkailla siis, on nämä omat tarpeensa ja heidän tavoitteensa ovat tietenkin edelleen vahvistaa nimenomaan heidän omaa hyvinvointiaan, se on inhimillistä ja luonnollista.  Kukaan heistä jotka nyt äänestävät pääministeristä, eivät varmastikaan elä sosiaaliturvan varassa.

Toki Liz Truss on kohdistanut vaalilupauksensa nyt juuri heille joiden äänet ratkaisevat sen kenestä tulee seuraava pääministeri.


Tultuaan puoluejohtajaksi ja pääministeriksi, Lizin pitää ajatella myös muuta kuin omaa valintaansa.  Konservatiivien äänestäjäkunnassa on muitakin kuin rikkaita,  siellä on ennen kaikkea suuri määrä kansallismielisiä brexitistejä,  joilla ei kuitenkaan mene taloudellisesti niin kovin hyvin. Luultavaa onkin että ainakin Lizin poliittinen retoriikka muuttuu huomattavasti kun vaalit on käyty.  Sitähän emme tiedä mitä hän oikeasti aikoo tehdä, mikä hänen poliittinen tahtonsa todellisuudessa on,  sen lisäksi että hän haluaa itsestään pääministerin.


Jos Liz pitää lupauksensa niille jotka hänet johtoon valitsivat, rikkaille konservatiivisille puolueen jäsenille,  työväenpuolueelle tulee olemaan helppo juttu houkutella äänestäjäksi niitä köyhiä kansallismielisiä brexitistejä, jotka viimeaikoina ovat kannattaneet konservatiiveja kansallismielisistä syistä.


Brexit on nyt jokatapauksessa suistamassa Englannin taloutta syöksykierteeseen, eikä sille Liz mahda yhtään mitään.  Mutta ne on sen ajan ongelmia.  Lizille se tärkein asia on nyt hänen poliittisen uransa kehitys ja se tavoite on nyt toteutumassa.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu