Maahanmuuttokriittisten perussuomalaisten mahdollisuudet toteuttaa poliittisia tavoitteitaan. 

Suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin on muuttunut lehtitietojen mukaan yhä suopeammaksi. Vain maahanmuutto- ja ulkomaalaisvastaiset persut suhtautuvat siihen edelleen nihkeästi, samoin kuin persujen apupuolueet,  Liike- Nyt ja Kristilliset.

Persujen kielteinen asenne on sikäli ymmärrettävää että nykypäivänä persut erottuvat muista juuri maahanmuuttovastaisuudellaan.  Muissa asioissa persut ovat keskenään yhtä erimielisiä kuin kaikki muutkin suomalaiset.  

Jos ihmiset yleensä ovat maahanmuuttomyönteisempiä kuin ennen, on tavallaan luonnollista että maahanmuuttovastaiset ihmiset tuntevat kasvavaa tarvetta lyöttäytyä yhteen sen yhden yhteisen asian puolesta joka heitä yhdistää.  Niinpä maahanmuuttovastaiset suomalaiset,  ”perussuomalaiset” ovat nyt kerääntyneet tiiviisti yhteen maahanmuuttovastaisuuden kansallisen symboolin,  Jussi Halla-ahon ympärille.

Se että Halla-aho on päättänyt luopua perussuomalaisten puheenjohtajuudesta ei merkitse mitään hänen johtajuutensa kannalta katsottuna.  Halla-aho tulee jatkamaan puolueen johtamista, vaikka nokkamies muodollisesti vaihtuu.


Maahanmuuttovastaiset perussuomalaiset eivät halua Suomeen ulkomaalaisia.  Se on ollut  puolueen johtava agenda Halla-ahon suorittaman vallankaappauksen jälkeen.  Ainoastaan maahanmuuttovastaisuus, eikä mikään muu, voi pitää puolueen kasassa.  

Persujen kannalta valitettavaa on ettei heillä ole Halla-ahon ollessa puolueen puheenjohtaja mitään mahdollisuuksia vaikuttaa maan hallintoon ja sen lainsäädäntöön.  Halla-ahon viimeinen veto,  luopuminen puheenjohtajuudesta, antaa persuille hieman toivoa tulevaisuuden suhteen.  

Mitään ulkomaalaisten ihmisten maahantulon täyskieltoa persut tuskin kuitenkaan pystyvät aikaansaamaan, vaikka hallitukseen pääsisivätkin.  Yleisen mielipiteen muuttuminen entistä  maahanmuuttomyönteisemmäksi pienentää edelleen persujen mahdollisuuksia saada tavoitteitaan ja ajatuksiaan toteutetuksi.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu