Mihin valtiovalta on käyttänyt sen uuden ottamansa koronavelan?

Pitäisikö tutkia, siis ottaa selvää, mihin valtiovalta on käyttänyt sen kaiken ottamansa uuden velan?   Sehän on kaikki meidän veronmaksajien velkaa,  riippumatta siitä haluaako EKP koskaan velottaa sitä velkaa meiltä. 

Sehän on selvää että yksityiset lainanantajat,  pankit, vakuutusyhtiöt ja eläkerahastot haluavat rahansa takaisin, niillä on omat velvoitteensa.  EKP puolestaan ei rahaa tarvitse, se vain deletoisi ne, tai polttaisi.


Ihan tutkimatta ja googlettamatta olen ihan mututuntumalla sitä mieltä että ainakaan hallitus ei ole niitä rahoja jakanut pienituloisille eläkeläisille, vaikka se oli Demareiden vaalilupaus.

Myöskään minä itse en tunnusta että olisin niistä rahoista nähnyt vielä vilaustakaan.


Sellainen ajatus minulla on että suuri  osa lainavaroista on mennyt kunnille, jotta kunnat voisivat järjestää näitä korona-asioita.  Kaikki ylimääräinen kunnille tuleva koronasta aiheutunut kustannus, kuten rokottamiset, koronatestit, karanteenit jne.  on luvattu korvata valtion toimesta ja edelleen luvataan.


Lisäksi valtavilla summilla on tuettu yrityksiä, etupäässä kapakoitsijoita ja matkailualan yrityksiä, jotta ne eivät menisi konkurssiin,  kuten 90- luvulla, eikä tulisi niitä yrittäjien itsemurhia.

Tämä toiminta on pelkästään inhimillistä ja sosiaalista, sillä talouden takia näitä yrityksiä ei olisi kannattanut tukea, vaan antaa mennä konkurssiin,  sillä kun matkailu ja viihde koronan jälkeen tulee uudestaan kannattaviksi,  rahoittajia uusille yrityksille ja yrittäjille kyllä löytyisi vapailta markkinoiltakin.  


Paljon on rahaa jaettu myös varmuuden vuoksi, turhaan, yrityksille jotka ovat  ymmärtäneet pyytää valtiolta rahaa, siltä varalta että menisi huonosti.   Mutta nyt näyttää siltä että esimerkiksi vientiyritykset eivät toistaiseksi ole koronasta kärsineet. 

Mihin ne rahat sitten on menneet?  Luultavasti kapitalistien tileille, sinne veroparatiiseihin.


Sailaksen ja Viinasen puolustukseksi pitää tässä vaiheessa sanoa että kai nekin olisivat halunneet pelastaa yrityksiä konkursseilta ja yrittäjiä itsemurhilta ja olisivat ottaneet velkaa ja jakaneet sitä rahaa vaikeuksissa olleille yrittäjille.   Viinasella ja Sailaksella ei vain  ollut rahaa, eikä ne saaneet mistään velkaa.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu