Miksi ei naurata

Edellinen hallitus ei ollut synnitön. Hallitus teki lehmänkauppoja SOTE:n suhteen.  Kokoomus ja Keskusta jakoivat perussuomalaisten tuella pelimerkit keskenään.  Keskustan piti saada maakunnat ja Kokoomuksen piti saada terveydenhoitosektori pakko-yksityistettyä.  Tästä syntyi soppa joka onneksi paloi pohjaan ja kaatui omaan mahdottomuuteensa. Se soppa ei olisi ollut terveellistä, vaikka sen olisi pitänyt olla terveydelle eduksi.

Yhdessä asiassa edellinen hallitus teki hyvää työtä,  valtavan väännön, houkuttelun, suostuttelun, painostuksen ja  kiristyksen voimalla se sai aikaan kikyt, jotka nostivat Suomen pitkäaikaisesta lamasta ja saivat aikaan tilapäisen noususuhdanteen, joka tämän hallituskauden aikana on muuttumassa taas samanlaiseksi anemiseksi taantumaksi kuin mikä vallitsi ennen edellistä hallitusta ja sen aikaansaamia kiky-ratkaisuja.


Tämä hallitus ei ole tehnyt mitään ammattiliittojen palkkavaatimusten kurissa pitämiseksi, kuten edellinen hallitus.  Palkkaneuvottelujen aikana hallitus nukkuu prinsessan unta, eikä mitään prinssiä näytä olevan tulossa.

On aivan turha kuvitella että hallitus pystyisi työryhmiensä avulla tai muulla tavalla työllistämään ihmisiä siten että siitä työllistämisestä olisi valtion budjetille tai valtion taloudelle mitään hyötyä.

Hyötyä valtiontalouteen tulee vain siitä jos yritykset työllistävät siksi että niillä on tarve työllistää ja tarve työllistää syntyy siitä että siitä työllistämisestä tulee yrittäjälle jotain hyötyä ja sijoittajalle  sijoitus työntekijän palkkaamiseen on kannattava, eikä tappiollinen.

Vaaditut palkankorotukset, joita nyt lakkojen voimalla kiristetään, syövät yritysten kilpailukyvyn ja niiden mahdollisuudet työllistää ja julkisen sektorin palkankorotukset vievät valtiolta mahdollisuuden lopettaa lisävelan ottamisen.

Sanna Marinin hallitus nukkuu  Ruususen unta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu