Miksi koirat ei tarvitse sukkia eikä kenkiä?

Koirat eivät tarvitse sukkia eikä kenkiä eikä muitakaan vaatteita.  Koirat ovat pohjolan asukkaan,  suden, jälkeläisiä.  Sudet ovat kehittyneet geneettisesti asuttamaan näitä pohjoisia seutuja,  samoin kuin karhut, ketut, ahmat jne.


Ihminen ei pärjää näissä pohjoisissa oloissa ilman sukkia ja kenkiä.  Ihminen on lämpimien paikkojen olento, kuten apinat,  ja  on kadottanut kylmältä suojaavan karvapeitteensäkin jostain syystä, jossain vaiheessa.


Jotta ihminen on voinut siirtyä asumaan pohjoiseen, ihmisen on ollut ensin pakko kehittää sivilisaatiota, kulttuuria.  On ollut pakko kehittää vaatetusta, eläinten nahoista ja muista materiaaleista.  On ollut pakko opetella tulen käyttö ja tulen teko.  On pitänyt myös kehittää aseita ja pyydyksiä, sillä ilman aseita ja pyydyksiä ihminen ei olisi pystynyt pyydystämään ravintoa ja ilman tulta ihminen ei olisi pystynyt lämmittelemään yöllä, eikä kypsentämään ravintoaan.


 Ihminen on ainoa eläin joka on riippuvainen kypsennetystä ravinnosta. Kypsentäminen on edellyttänyt kaikenlaisia innovaatioita, kivien kasaamista, vartaita ja keittoastiota,  jotka on alunperin poltettu savesta.Ihminen ei olisi siltikään selvinnyt pohjoisen oloissa ilman apua.  Ihminen ei olisi pärjännyt ilman villin suden villejä ominaisuuksia,  nopeutta, kestävyyttä, kuuloa ja hajua.  

Miten sudesta tuli ihmisen apuri, ihmisen nenä ja korva, ihmisen suojelija ja vartija,  saaliin jäljittäjä?  Miten sudesta tuli koira?


Ihminen ei olisi alunpitäen pärjännyt näissä kovissa pohjoisissa oloissa ilman koiran apua metsästyksessä ja vartijana,  leirin suojelemisessa pedoilta.  Myöhemmin, kun karjanhoito kehittyi, koirat alkoivat suojelemaan ja paimentamaan myös ihmisen karjaa pedoilta.


Sitten kun ihminen kehitti maanviljelystä ja alkoi varastoimaan viljaa pahojen päivien varalle ongelmaksi muodostuivat myös jyrsijät,  jotka osasivat käyttää ihmisten viljavarastoja hyväkseen.  Viljavarastojen varjelemiseksi ihmis-viljavarkailta tarvittiin koiria, mutta jyrsijöiden tuhojen estämiseksi alettiin tarvitsemaan myös kissoja.


Kissoista ja koirista tuli ihmisten kavereita ja seuralaisia ja nyt ihmiset ovat  riippuvaisia näistä eläimistä toisella tavalla, psyykkisesti.  Ne on ihmisten kavereita ja ystäviä, ilman muita hyötytarkoituksia,  mutta edelleenkään koirat eivät tarvise sukkia eikä kenkiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu