Miksi ulkoministeri Valtonen eroaa kokoomuksen puheenjohtajistosta?

Minulla ei tietenkään ole mitään tietoa eikä mitään oikeaa vastausta otsikossa esittämääni kysymykseen liittyen, mutta sananvapauteeni viitaten haluan korostaa että minulla on täysi oikeus spekuloida asialla ja esittää näkemyksiä, jotka eivät ehkä pidä paikkaansa, ei ehkä sinne päinkään, mutta jotka minusta silti vaikuttavat mahdollisilta selityksiltä.

Elinan eroilmoitus tuli minulle yllätyksenä siinä mielessä että enhän tietenkään ole ajatellut koko asiaa, etukäteen, eihän kaikkea voi ajatella.  Vähän aikaa kun asiaa miettii, niin mahdolliset ja mahdottomat selitykset tälle ilmoitukselle alkavat pikkuhiljaa selkiintymään.

Mahdottomana selityksenä pidän Elinan itse julkituomaa selitystä, jonka mukaan Elina haluaa vapauttaa voimavarojaan varapuheenjohtajan tehtäviin liittyvistä asioista, voidakseen keskittyä vaativiin ulkoministerin tehtäviin. Selitys tuntuu tekaistulta sen takia että hallituksessa on neljä eduskuntapuolueen puheenjohtajaa, jotka eivät katso että puheenjohtajan tehtävät veisivät liikaa aikaa, niin että ministerin tehtävien hoito siitä kärsisi.

Minulla on  sellainen käsitys että Elina Valtosella on selkeänä todellisena päämääränä aina ollut päästä puolueensa puheenjohtajaksi ja sitä myötä aidosti vallan huipulle, eli pääministeriksi. 

Uskon että  Elinan eroaminen puolueen nykyisestä puheenjohtajistosta johtuu Elinan tarpeesta tehdä pesäeroa puolueen nykyiseen linjaan, mikä mahdollistaa sen että Elina pystyy käytännössä haastamaan kokoomuksen  nykyisen linjan ja nykyiseen puheenjohtajistoon osallistuvat. Siitä on etua sitten joskus, kun se aika tulee, Elinan pyrkiessä kisaamaan puolueen puheenjohtajuudesta.

Tässä en nyt ottanut kantaa siihen missä asioissa ja millä tavalla Elina haluaa haastaa ja tulee haastamaan oman puolueensa linjan, sitä en ole vielä edes miettinyt, eikä minulla ole siitä aavistustakaan, mutta siitä tulemme varmaan saamaan viitteitä sitten kun se hetki lähestyy, kun Elina haastaa puolueensa nykyisen johdon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu