Miksi venäläiset vihaavat ukrainalaisia?

Venäläiset vihaavat ukrainalaisia siinä määrin että suostuvat kansana ja henkilökohtaisesti suuriin taloudellisiin ja henkilökohtaisiin uhrauksiin,  omaistensa kärsimyksiin, vahingoittumisiin ja kuolemiin sodassa, vain siksi että vihaavat ukrainalaisia ja haiuavat heille pahaa?

Kysymys on monimutkainen. Selkeää vastausta tähän vihaan ei varmaan ole.  Sen sijaan sekopäisiä vastauksia kyllä löytyy, jos seuraa Venäjän valtion propagandaa.  Haluan kuitenkin nyt sivuuttaa valtiollisen propagandan tässä asiassa ja keskittyä siihen mitä oikeita syitä venäläisillä olisi vihata ukrainalaisia.


Yleensä vihan kohteina ovat eri rotuiset, kuten arabit ja afrikkalaiset, eri kieltä puhuvat, kuten ruotsinkieliset,  eri uskontoa edustavat, kuten muslimit, tai tosenlaisen poliittisen ideologian omaavat, kuten vihreät, tai muuten vain jotenkin erilaiset ihmiset.

Ukrainalaiset eivät juuri poikkea venäläisistä, ei ulkonäöltään, ei ainakaan enempää kuin hämäläset ja savolaiset, ei myöskään uskonnoltaan, ei ainakaan enempää kuin ortodoksit ja katoliset, ei myöskään kieleltään, ei ainakaan enempää kuin suomenkieliset ja karjalankieliset.

Monet ukrainalaiset sitäpaitsi puhuvat samaa kieltä ja edustavat samaa uskoa kuin venäläiset.


Mitä jää jäljelle vihan syiksi?

Poliittinen ideologia taitaa olla ainut syy miksi venäläiset vihaavat ukrainalaisia niin paljon että suostuvat taloudellisiin uhrauksiin ja uhraamaan ihmishenkiä, venäjän omia poikia, ukrainalaisten kurittamiseksi, heidän alistamisekseen,  väärää ideologiaa edustavien ukrainalaisten eliminoimiseksi ja jäljelle jäävien ukrainalaisten ”kouluttamiseksi”  siihen parempaan, oikeaan, venäläiseen ideologiaan.


Aiemmin on Euroopassa käyty valtavia verisiä ja tuhoisia sotia uskontojen nimissä. Ukrainan sotaa käydään nyt ideologian nimissä.  Mitä eroa on uskonnoilla ja ideologioilla?  Ei taida olla mitään.


Ideologia-aiheeseen liittyen.

USA:ssa on nyt vallalla sellainen ideologia jonka mukaan valehtelu on sallittua ja suotavaa, mikäli valheet ovat sellaisia mukavia ja miellyttäviä valheita.  Samanlainen valehteluun perustuva ideologia on nyt vallalla myös Englannissa ja Italiassa.  Valehteleminen ei siis ole mikään venäläinen erityispiirre,  eikä venäläisten yksinoikeus.

https://www.karjalainen.fi/ulkomaat/yhdysvalloissa-aloitettu-tutkinta-taustastaan-valehdelleesta-republikaanien-kansanedustajasta

 

Mitenkähän sekin ideologia vielä leviää ja mitä sotia siitä vielä tulee?   Se ei varmaankaan ole hyvä ideologia.  Mitäkö siitä tulee?  Varmaan ainakin sotia, mitäs muuta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu