Miljardimiehet ja maailman nälänhätä

Ihmiset luulevat että ne jotka omistavat miljardeja ja miljardeja  voisivat poistaa maailmasta nälänhädän.  Eivät ne voi.

Miljardit ovat vain miljardeja,  ne ovat bittejä ja kolikoita ja  paperinpaloja,  ei niillä nälkä lähde, sillä eihän rahaa voi syödä.  Nälänhädän torjumiseksi tarvitaan ruokaa, ruokaa pitää kasvattaa ja sen eteen pitää siis tehdä työtä.

Ihmiset pitäisi siis panna töihin, tuottamaan ruokaa, jotta maailmasta poistuisi nälänhätä.


Miljoonamiehet eivät ruokaa niin kovin paljon  tarvitse, saman verran vain kuin muutkin ihmiset.  Olisiko jossain ylimääräistä ruokaa niin paljon että miljoonamiehet pystyisivät sen ostamaan miljoonillaan ja sitten jakamaan sen ruuan niille joilla ei ole rahaa eikä ruokaa ja siten näkevät nälkää?

Tuskin sitä ruokaa niin paljon on, sehän joutuisi haaskeelle jos sitä olisi enemmän kuin mitä on ruuan kulutus.  Kun köyhät eivät pysty ruokaa ostamaan, eikä ruokaa kannata tuottaa jos siitä ei saa malksua, jää se ruoka mitä köyhät tarvitsisivat kokonaan tuottamatta.  


Miljoonamiehet eivät pystyisi miljoonillaan ostamaan sellaista ruokaa mitä ei ole olemassakaan.  Siinä kävisi niin että miljoonamiesten pitäisi mennä markkinoille ostamaan niitä ruokavaroja joita on tarkoitettu maksaville asiakkaille myytäväksi.  Se taas nostaisi ruuan hintaa ja nekin joilla on varaa ostaa ruokaa ja syödä sitä, joutuisivat makasamaan ruuastaan enemmän.  Lisäksi tulisi yleismaailmallinen ruokapula, koska ruokaa kuluisi enemmän kuin mitä sitä tuotetaan.


No,tämä tietenkin lisäisi ruuan tuotannon kannattavuutta ja tietenkin sitä ruokaa sitten tuotettaisiin enemmän seuraavina vuosina,  niin pitkään kuin miljoona- ja miljardimiesten rahat riittäisivät ruuan ostamiseen köyhille.  Sitten kun ne ylimääräiset rahat olisivat loppu, ruokaa tuotettaisiin taas vähemmän ja köyhimmät näkisivät taas nälkää.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu