Ministerien avustajat

Pitäähän oppositiolla aina olla jotain arvostelemista ja onhan siinä aina hallituksen kannalta jotain positiivista jos oppositio saadaan haukkumaan jotain epäoleellista asiaa, sen sijaan että se keskittyisi haukkumaan hallituksen toimia.

Jos hallituksen tarkoitus oli harhauttaa oppositio ”haukkumaan väärää puuta”, niin siinä tapauksessa hallituksen politiikka on onnistunutta.

Mutta jos asiallisesti aletaan tarkastelemaan hallituksen avustajamäärää, ilman opposition vääristäviä linssejä, niin arvostamani pääministeri Sipilän nuukailu avustajamäärien suhteen on kyllä jotenkin näkyvissä.  Lakeja ei Sipilän hallituksen toimesta saatu vietyä eduskunnassa läpi ja lisäksi ne lait jotka saatiin läpi ovat osoittautuneet huolimattomasti valmistelluiksi.


Ymmärrän hyvin Sipilän lähtötilannetta.  Sipilän hallituksen lähtötilanteessa piti lähteä säästämään kaikessa ja kansalle piti näyttää esimerkkiä siitä miten säästetään.  Ministerien hommat piti hoitaa mahdollisimman pienellä määrällä ministereitä ja avustajia.  Jotkut ministerit uupuivat tämän säästölinjan takia  ja joutuivat sairastelemaan kesken ministerikauden.

Olihan edelliselläkin hallituksella hommia, se on myönnettävä, mutta hommia pyrittiin tekemään liian pienellä porukalla ja niin edellisen hallituksen hommat epäonnistuivat ja ovat nyt siirretty tälle hallitukselle.


Mutta, kuten sanottu.  Jos oppositiolla ei olisi muuta räksyttämistä kuin ministerien avustajien määrästä, niin asiat olsivat maassa hyvin.

Välitettavasti asiat eivät ole maassa edellisten hallitusten jäliltä hyvin ja on paljon korjattavaa ja paljon mietittävää, kun edellisen hallituksen työt jäivät kesken ja pitää korjata niitä edellisen hallituksen hutiloituja lakeja ja lakiesityksiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu