Missä on ne hallituksen lupaamat satatuhatta uutta työpaikkaa?.
Kuinka moni äänestäjä teki vaaliuurnilla päätöksensä hyvässä uskossa väärän ja valheellisen vaalilupauksen perusteella. Kokoomus lupasi satatuhatta uutta työpaikkaa ja sitä myötä valtiontalouden alijäämän supistumista ja valtion velanoton pienentämistä.
No, ennen vaaleja on helppo lupailla mitä vain, todellisuus on toista kuin toiveet.
Pitää vielä muistuttaa mieleen mitkä ovat olleet ne toimet joita hallitus on tehnyt, lunastaakseen vaalilupauksensa, jotka vaalilupaukset eivät siis ole toteutuneet.
Hallituksen toimet ovat olleet köyhien kyykytys, duunareiden nöyryytys mamujen kurmootus ja rikkaiden maksamien verojen melkoiset helpotukset. On tietenkin myös muita toimia, kuten kelakorvausten nostaminen niille rikkaille joilla on varaa yksityisiin terveyspalveluihin.
Näistä hallituksen toimista huolimatta työttömyys on ennestään kasvanut ja valtion budjetin alijäämä, eli velanoton tarve, on ensi vuodelle 12 miljardia, kaikista hallituksen antamista vaalilupauksista ja sen tekemistä toimista huolimatta.
Petteri Orpon hymy on edelleen yhtä leveä kuin ennen vaaleja, ihan kuin kaikki menisi niinkuin Strömsöössä.
Ehkä tämä hymy lohduttaa (tai hämää) niitä jotka ovat pettyneitä toiveissaan, siis työttömiä, duunareita, köyhiä ja mamuja, joskin Orpon hymy voitaisiin tulkita myös vahingoniloiseksi virnistykseksi.
Niillä tietenkin on syytäkin hymyyn joiden toiveet on täytetty, jotka ovat siis saaneet verohelpotuksia ja kelakorvauksia kalliista yksityisistä lääkäripalveluista.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisi poistaa Sanna Marinin sosialistihallituksen menolisäyksitä ne 55.000 uutta velkarahoin lisättyä julkisen sektorin työpaikkaa ja varsinkin hyvinvointialueilta, jotta edes pienelle tuottavuuden kasvulle työpaikkojen lisääntymiselle olisi olemassa edellytyksiä.
Minne ne Rinteen tulevaisuusinvestointien miljarditkin hävisivät v. 2019 ? Vappusatasetkin olivat nekin vain pelkkää valhetta.🤔
Ikävä kyllä, Suomi on sosialisteineen tukevasti Kreikan tiellä ja menossa taloudeltaan ulkoiseen ohjaukseen.
Kalliden yksityisten kelakorvausten kasvu on Sanna Marinin sosialistihallituksen aikaan saamia lainsäädännön perkeitä susisoteineen. Nytkin hyvinvointialueet ostavat Mehiläiseltä kymmenin miljoonin euroin polvi- ja lonkkaproteesileikkauksia, kun eivät niitä itse kykene tuottamaan lainsäädännöllisten aikarajojen puitteissa valtavine jonoineen.
Ilmoita asiaton viesti
”Pitäisi poistaa Sanna Marinin sosialistihallituksen menolisäyksitä……”
Lupaus on lupaus.
Jos sen lupauksen täyttäminen in siitä kiinni ettei ole poistettu Sanna Marinin sosialistihallituksen menolisäyksiä, niin lupaus on petetty.
Miksei ole leikattu, vaikka luvattiin?
Vai onko se niin että etukäteen tiedettiin ettei tultaisi leikkaamaan, mutta luvattiin silti.
Toisaalta, onhan köyhät nyt sentään kyykytetty, duunarit nöyryytetty, mamut kurmootettu ja verohelpotuksia jaettu rikkaille. Eli kaikkia vaalilupauksia ei sentään ole vesitetty.
Ilmoita asiaton viesti
HUS:kin kovassa rahapulassa leikkaa muutamia satoja ulos muihin töihin ja nyt tuoreimpana Lohjan synnytystoimintojen lakkauttaminen jo vuoden vaihteessa.
Ilmoita asiaton viesti
Missä on ne hallituksen lupaamat satatuhatta uutta työpaikkaa?.
Kyssäri se on tämäkin.
Astetta vaativampaa olisi kysyä, mitä tarkoittaisi todennäköisen mahdollisesti se, että lupaus päätettäisiin ajaa toteutukseen.
Kuten voit ehkä arvella (joskus), osa kysymyksen muotoon esitetyistä ihmettelyistä ja vaatimukista (tuottamuksellisesti), voivat käytännössä päätyä toteutumaan, …
Mutta lopputulos vaikka yhteisemmin… ei välttämättä sen kaksisempi, tai sanotaan näin, että kaksisesti pahempi. Vähän kuin mahdottomuuden ajot yleensä, mihin tuli eräässä blogissa viitattua.
Miksi suunta on helposti se MMM. Perustelu on olemassa, ja mahdolllista löytää. Nämä ovat vaikeita, ja vaikka perusteellisen oloisia, tavan tärkeitä siitä huolimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Hei, se oli vain lupaus. Mitä äänestit 🙂
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä äänestit 🙂”
Minä äänestin kepua.
Ilmoita asiaton viesti
Kumpsin kampsin, humpsis kumpsis.
Ilmoita asiaton viesti
Vain idiootti uskoo vaalien alla tehdyt lupaukset, ellei lupauksia tekevä puolue saa yli 50% äänistä ja koko hallituksen itselleen, hallitusohjelma on aina kompromissi muiden kanssa. Niin ja todellakin toivon että Suomi pysyy moniäänisenä demokratiana, kaksipuoluejärjestelmä on melkein yhtä heikko demokratian kannalta kuin yksipuoluejärjestelmä.
Ilmoita asiaton viesti
Joka uskoo että kokoomus olisi toteuttanut lupauksensa vaikka olisi saanut yli 50% äänistä on todella idiootti.
On olemassa lupauksia ja lupauksia, jotkut voidaan toteuttaa, kuten köyhien kyykyttäminen, toiset lupaukset eivät vain ole hallituksen vallassa, vaikka niitäkin lupauksia tehdään ja ne on kaikkein tehokkaimpia ääneten keräilyn kannalta katsottuna.
Työllisyyden kehittyminen on hyvin vähän hallituksen toimista kiinni ja se riippuu ennenkaikkea kansainvälisistä suhdanteista, toiseksi yritysten kilpailukyvystä, kolmanneksi työvoiman saatavuudesta ja neljänneksi työmarkkinapolitiikasta.
Viimeaikoina on tuntunut siltä että työvoiman saatavuus on yrityksille kasvava ongelma.
Ilmoita asiaton viesti
”Joka uskoo että kokoomus olisi toteuttanut lupauksensa vaikka olisi saanut yli 50% äänistä on todella idiootti.”
Niin, ei ne lupaukset esim työllisten lisäämisestä vain toivomalla parasta toteudu, kuten nyt nähdään.
”Työllisyyden kehittyminen on hyvin vähän hallituksen toimista kiinni ja se riippuu ennenkaikkea kansainvälisistä suhdanteista, toiseksi yritysten kilpailukyvystä, kolmanneksi työvoiman saatavuudesta ja neljänneksi työmarkkinapolitiikasta.”
No shit Sherlock. Yleensäkin naurattaa miten paljon krediittiä, tai miinusta kansalaiset antaa kulloisestakin talous- yms tilanteesta hallituksen suuntaan, mutta kyllä hallitus näihinkin mitä mainitsit voi vaikuttaa. Yritysten kilpailukyvyn eteen, eikä työvoiman saatavuuden suhteen ole tehty yhtään mitään kun toivottu että kasvu alkaa, jostain… Kertakaikkisen onnetonta.
Ilmoita asiaton viesti
”mutta kyllä hallitus näihinkin mitä mainitsit voi vaikuttaa. Yritysten kilpailukyvyn eteen, eikä työvoiman saatavuuden suhteen ole tehty yhtään mitään kun toivottu että kasvu alkaa, jostain… Kertakaikkisen onnetonta.”
Niin, toki jotain voi tehdä, mutta vähän.
Toisaalta, jos tehdään jotain, kuten nyt vaikka nämä toimet joita on tehty, (köyhien kyykytys, duunareiden nöyryyttäminen, mamujen kurmoottaminen ja verohelpotukset rikkaille), niin hallitus voi sitten nousukauden alettua selittää paremmat luvut näillä toimilla, joilla itseasiassa ei ole ollut talouskasvun, valtion budjetin alijäämän ja velanoton kannalta mitään merkitystä.
Toivottavasti se nousu vielä tämän hallituskauden aikana tulee, jotta hallitus pääsee röyhistelemään rintaansa. En tietenkään toivo tätä sen takia että hallitus pääsisi röyhistelemään rintaansa ja kehumaan toimiensa tehokkuudella, vaan ihan vain siksi että velkaantumisvauhti on todella hurjaa ja se pitäisi saada ainakin katkeamaan, vaikka on tietenkin turha toivoa että jossain vaiheessa sitä alettaisiinmaksamaan pois, kuten muissa pohjoismaissa on päästy tekemään.
Ilmoita asiaton viesti
Työvoimaa saa aina kun maksaa kunnon palkan.
Ilmoita asiaton viesti
”Työvoimaa saa aina kun maksaa kunnon palkan.”
Jos on työvoimaa.
Varmaankin esimerkiksi hoitajia löytyy paremmin nyt kun niille maksetaan vähän enemmän, mutta eipä vain niitä saa tarpeeksi. Filippiineiltä pitää tuoda lisää.
Erikoisaloille, kuten opetukseen, luokkahitsareiksi, pankkiireiksi, tai silta-insinööreiksi ei voi ottaa ketä vain työtöntä. Työvoiman kouluttaminen ei tapahdu missään oppilaitoksissa, vaan siellä työpaikoilla, eikä vaativiin työtehtäviin voi laittaa muita kuin käytännön töissä kouluttautuneita osaajia.
Ilmoita asiaton viesti
Olehan tarkka kun teet väitteitäsi. Ei Orpon hallitus e n n e n vaaleja ole luvannut mitään. Ainoa hallitus mikä saattoi luvata jotkin oli Marinin hallitus. Orpon hallituksen lupaukset on kirjattu hallitusohjelmaan. Sitä sinä tuskin olet edes lukenut, tai jos olet, et ole ymmärtänyt lukemaasi. Siellä e i l u v a t a sataatuhatta uutta työpaikkaa puhumattakaan vuoden 2024 aikana.
PS. Aloin jo huolestua kun pitkään aikaan et ole muistuttanut
Hallituksen toimista: ”köyhien kyykytys, duunareiden nöyryytys, mamujen kurmootus ja rikkaiden maksamien verojen melkoiset helpotukset. ”
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, ettei vaaleja ennen kokoomuslaiset, eikä varsinkaan persut luvanneet mitään? Ookoo.
Niin ja eipä se tuosta touhusta vakuuttavampaa tee että kirjattu hallitusohjelmaan, jos realiteetit on täysin hukassa ja kaikki perustuu toiveisiin että jos tällä kertaa se trickle down toimisikin. No kun ei toimi, ei ole koskaan toiminut, eikä tule toimimaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Jaa, ettei vaaleja ennen kokoomuslaiset, eikä varsinkaan persut luvanneet mitään?”
Tässä oli kyse työpaikoista. Sataatuhatta uutta työpaikkaa ei luyvattu vuoden 2024 aikana.
Velkaantuminen luvattiin lopettaa vaalikauden aikana, mutta tuskin sitä kukaan lupasi jatkaakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Luvattu jo 2020.
https://www.kokoomus.fi/kokoomus-julkaisi-ehdotukset-yli-100-000-tyopaikan-synnyttamiseksi/
Ilmoita asiaton viesti
Ei luvattu. Ehdotus ei ole lupaus.
Ilmoita asiaton viesti
Saivartelua.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ehdotan että ottaisit selvää sanojen merkityksestä, en voi luvat että ottaisit.
Saivartelustasi tulee mieleen porilainen sanonta: ”kyl mää nii sanoi vaikkemmä mittää puhunu”.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdota mitä lystäät. Kokoomus on tuosta 100k työpaikasta puhunut moneen kertaan ja vannonut että tavoite täyttyy. Taitaa tulla saman verran työttömiä.
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkin tuosta luvatusta sadastatuhannesta uudesta työpaikasta voidaan saivairella loputtomiin, mutta nuo työnekijöiden aseman heikennykset suhteessa työnantajaan, kuten irtisanomisen helpottaminen perusteltiin juuri uusien, jopa sadantuhannen työpaikan synnyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Puheet ”tuosta luvatusta sadastatuhannesta uudesta työpaikasta” on saivartelua. Jos hallituksen toimenpiteiden t a v o i t t e e n a on satatuhatta uutta työpaikkaa, niin on omituista saivartelua, jos sitä pidetään jo lupauksena. En ole löytänyt ainuttakaan kirjallista lupausta sadastatuhannesta uudesta työpaikasta ennen viime eduskuntavaaleja enkä edes vaalien jälkeen. Tämä saivartelu saataisiin loppumaan jos tuotaisiin faktoja esiin. Muutoin viittaan tuohon esittämääni porilaiseen sanontaan.
Ilmoita asiaton viesti
Arto Vihavainen ilmoitti juuri äänestäneensä Keskustaa ? Se kertoo hänestä kaiken. Minäkin olen pitänyt Keskustaa aina vasemmistopuolueena. Toiminta edellisessä hallituksessa oli siitä vahvaakin vahvempi todiste,
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin Antti Rinne lupasi Salon torilla ennen vaaleja keväällä maaliskuussa v. 2019, että rahaa riittää mihin vain ja enemmänkin. Näillä valheilla vappusatasineen ostettiin vaalivoitto ja tuhottiin Suomen talous v 2019 – 2023.
Rinteen mukaan talous oli tuolloin Sipilän hallituksen jälkeen todella hyvässä kunnossa ja rahoitusvalmis mihin vain.
Ilmoita asiaton viesti
50 000 uuden työpaikan kohdalla työnantajat äänesti jaloillaan.
Jos perseet lyödään penkkiin vain sen takia että on paha mieli, kannattaako sellaisten eteen luoda työpaikkoja? Voihan ne työpaikat luoda vaikka Eestiin jos niitä kaipaa niin perkeleesti.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos perseet lyödään penkkiin vain sen takia että on paha mieli, kannattaako sellaisten eteen luoda työpaikkoja?”
On haraista uskoa että työpaikkoja luotaisiin jotta duunareilla olisi töitä.
Kyllä työpaikkoja luodaan vain siitä syystä että yrittäjät ja sijoittajat voisivat tehdä voittoa duunarien työsuoritusten kautta, muutenhan se onkin mahdotonta, kun roboteilla ei vielä voi sentään ihan kaikkea tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Hei, sinähän ymmärrät yritystaloutta. Siis yrittäjä ostaa työsuorituksia. Jos työsuorituksen hinta on liian suuri, kauppaa ei synny.
Seuraavassa yritystalouden jaksossa voitaisiin käsitellä miten yrittäjän tulo muodostuu ja voiko yrittäjä päättää itse yrityksensä tuloksesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Siis yrittäjä ostaa työsuorituksia. Jos työsuorituksen hinta on liian suuri, kauppaa ei synny.”
Suomessa on 2,5 miljoonaa työllistä, mukaan luettuina julkisen puolen työntekijät, joiden palkkaamasesta vastaavat pitkälti demokraattisesti valitut päättäjämme.
Kauppoja on siis syntynyt tämän verran. Jäljellä olevan työvoiman osalta kauppoja ei oikein meinaa syntyä, vaikka työvoimapulaa sanotaan olevan.
Työvoiman tarjonta ei kohtaa tyvoiman kysynnän tarpeita.
Tähän tilanteeseen ei pidä jäädä jumiin, vaan pitää tehdä jotain, toisaalta avoimien työpaikkojen täyttämiseksi, toisaalta vapaana olevan työvoiman muuttamiseksi rekrytointikelpoiseksi.
Tarvitaan siis sekä työperäistä maahanmuuttoa, että erilaisia työvoimapoliittisia toimia suomalaisen vapaan työvoiman muuntamiseksi rekrytointikelpoiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sama toistain päin jos työntekijä ei saa yritykseltä työsuorituksestaan mielestään ansaitsemaansa hintaa työsuoritusta ei synny ja jos työntekijä katsoo maamme hallituksen heikentävän hänen asemaansa yritykseen nähden on luonnollista että hän sitä silloin vastustaa ja ainoa keino siihen on lakko ja tämän soisi myös hallituksessa ymmärrettävän. Kevään lakot aiheutti Orpon hallitus, ei Ay-liike.
Ilmoita asiaton viesti
Heheh, ei kai kukaan valitse työpaikkaansa sen perusteella kuinka pitkä työsuhteen irtisanomisaika on. Kai se työn sopivuus ja palkka edelleen ovat tärkeimmät työsuhteen valintaperusteet. Näihin hallitus ei ole puuttunut.
Mutta pahin kilpailija työntekijästä on sossu. Sossu kun pystyy tarjoamaan helpomman työn ja paremman palkan kuin joku riistäjäporvari.
Ilmoita asiaton viesti
Unohdat robotit.
Niitä vasta riistetään, kun ei ole edes kahvitaukojakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Työnantajat kyllä tekee valintansa aina taloudellisuuden mukaan.
Robotti on varma valinta, mutta ei aina edullisin. Siksi duunareita vielä tarvitaan. Suomessakin 2,5 miljoonaa duunaria puurtaa hankkiakseen sijoituksille tuottoa.
Robotit hankittaisiin jok-ikisen duunarin tilalle, jos sillä tavalla tulisi enemmän sitä fyrkkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kyllä mene ihan näin.
Sitä robottia pitää huoltaa ja ohjelmoida, jne.
Työnkuva muuttuu.
Tuottavuus kasvaa ja korkeammin koulutetut työntekijät ansaitsevat enemmän.
Olen edelleenkin sitä mieltä, että töissä käydään oman hyvinvoinnin vuoksi.
Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaikka se on nro1.
Ilmoita asiaton viesti
”Olen edelleenkin sitä mieltä, että töissä käydään oman hyvinvoinnin vuoksi.”
Niinhän se on. Jos työssään onnistuu hyvin, tai edes kohtalaisesti, se tuo tekijälle arvostusta jonka hän tuntee jotenkln sisäisesti ja se lisää hyvinvointia, kenties yhtä paljon kuin raha,
Mutta jos työt ei suju, eikä arvostusta paljon ole, eikä rahaakaan oikein tule, niin sen jotenkin sitten ymmärtää että ei se työkään niin kovin kiinnosta.
”Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaikka se on nro1.”
Joo, mutta se että säilyy hengissä on kaikkein tärkeintä.
Ilmoita asiaton viesti
Kai muistat ”kehruu-jennyt” ?
Ilmoita asiaton viesti
”Työllistävä vaikutus olisi ainakin 100 tuhatta.”
Toivotaan, toivotaan. Kurjistamalla jos taloustilanne paranisi, siitä olisi jo vuosikymmenien ajalta jotain merkkejä, kun en niitä itse löydä ja sait kerrankin jotain koherenttia kirjoitettua, kerrotko SINÄ milloin Suomi on noussut kun työttömiä on laitettu ”syyllisiksi” ja ”maksumiehiksi”?
Ilmoita asiaton viesti
”Neljännesmiljoona työikäistä nauttii ansiosidonnaista.”
Suurin osa työttömistä taitaa nauttua pienintä mahdollista kelakorvausta, eivätkä ne pääsisi töhin, ei huolittaisi, vaikka kaikki korvaukset otettaisiin pois.
Tpki työnantajat haluaa niitä työkykyisiä ansiosidonnaiselta töihin, se on luonnollista, mutta ei siitä kyllä sataatuhatta uutta työllistä saada. Kyllä uuden työpaikan etsiminen vie aina aikaa, enemmän tai vähemmän ja kyllä siinä kannatta myös suorittaa harkintaa, että löytyisi se oikea työpaikka. Tämä harkinta on etu sekä työnantajan että työntekijän kannalta katsottuna.
Hätäilemällä eii synny muuta kuin ……. mitäs se nyt taas olikaan ,,,,,, oliko kusipäitä kakaroita …. tai jotain muuta vastaavaa. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kun Hallitus on tietojesi mukaan luvannut satatuhatta uutta työpaikkaa, ehkä Hallitus tarkoitti perustavansa ne työpaikat itse. Aikanaan valtion rakennustöissä, valtateitä, lentokenttiä, kasarmeja jne rakennettiin työttömyystöinä. Eikö kesällä esim. marjanpoiminta ja sienten kerääminen olisi sopivaa ja reipasta hommaa?
Ilmoita asiaton viesti
Suomella on hurjasti infravelkaa ja rakennusala on kusessa, silti päättäjät ei osaa edes näin helppoa yhtälöä ratkaista.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on se helppo yhtälö?
Ilmoita asiaton viesti
Että kannattaisi tukea nyt rakennusalaa kun on ostajan markkinat, estettäisiin konkursseja ja työttömyyttä, sekä samalla korjattaisiin rapautuvaa infraa, minkä korjaaminen ei odottamalla halvemmaksi tule – päinvastoin. Ilmeisesti sinullekin liian vaikea yhtälö. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Siis yrityistukea rakennusalalle… Etkö ole tietoinen mitä hallitus on tehnyt asuntokaupan edistämiseksi. Niin ja ja se parjattu tunnin junaratakin työllistäisi kovasti rakennusalaa.
Ilmoita asiaton viesti
Asuntokauppa, kun puhun infrasta. 😀
Tunnin juna on täysin järjetön hanke, sen työllistämisvaikutus on pieru Saharassa kun katsoo koko infravelkaa, siis mikä on joka tapauksessa korjattava, tai alennettaan nopeudet 50kmh jne…
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni rakennusten rakentaminen ja saneeraus työllistää kuitenkin enemmän kuin teiden paikkaaminen.
Toki kokonaan uuden Saimaan kanavan rakentaminen, eli Kymijoen kanavointi työllistäisi ja olisi pitkällä aikajaksolla kannattavakin. Ylipäätään kanavaverkoston luominen nyt kun ilmasto muuttuu lämpimäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan järjetöntä miettiä edes tuollaisia projekteja kun infra hajoaa alta. Siitä ei näytä kukaan olevan huolissan, olen yli 20v sanonut että tarvitaan sarja suuronnettomuuksia ennen kuin infran kunto otetaan vakavasti.
Ilmoita asiaton viesti
Aiemmin valtio järjesti työttömille ns. monttutöitä. eli jossakin kaivettiin maata ja työttömät pantiin lapiotöihin. Palkkaa taidettiin maksaa sen mukaan miten työttömän selkä kesti niitä lapio-hommia ja paljonko mies pystyi kaivamaan. Mutta kyllä silläkin tavalla saatiin sitten jotain elantoa työttömän perheelle.
”Montulle” joutuminen oli yhteiskunnan jäsenelle kuitenkin suuri häpeä ja monet kestivät paremmin puutetta kuin sitä häpeää.
Ilmoita asiaton viesti
”Neljännesmiljoona työikäistä nauttii ansiosidonnaista”
Siis nauttii ansiosidonnaista! Eikö se ole ”työmarkkinatuki” jolla tuetaan työmarkkinoita kohtaamaan työvoiman tarjonta ja kysyntä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikea keskustella, jos ei kerro, mitä on ”luvattu”.
Kokoomuksen talouspoliittinen ohjelma:
Vahvistetaan työvoimapalveluita, työkykyä ja tasa-arvoa, vaikutus 9000
Uudistetaan työmarkkinat, vaikutus 15000
Vahvistetaan kansainvälistä rekrytointia, 15000
Puretaan kannustinloukkuja, 42000
Pienennetään verokiilaa, 16000
Pidennetään työuria, 19000
Näistä ainakin työmarkkinoita on uudistettu ja ehkä myös kannustinloukkuja on purettu hieman.
https://www.kokoomus.fi/wp-content/uploads/2023/01/Nyt-on-oikea-aika-laittaa-talous-kuntoon-esitysdiat.pdf
Perussuomalaisten ohjelmassa ei ole vastaavia numeerisia tavoitteita, mutta otsikkotasolla Perussuomalaisten ohjelma (Talous):
Yhteismarkkinan toiminta turvattava
Stoppi ylisääntelylle
Kauppasuhteita syvennettävä kestävästi
Talouteen vauhtia uudistuksilla ja investoinneilla
Maa- ja metsätaloutemme on oma asiamme
Liikenne on meille välttämätöntä
Eurojäsenyys on taloudellinen taakka
Tulonsiirtounionin syventäminen estettävä
Pankkiunioni ei saa olla epätervettä taakanjakoa
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2024/04/PS-eurovaaliohjelmaVerkko.pdf
Ilmoita asiaton viesti
”Kokoomuksen talouspoliittinen ohjelma:
Vahvistetaan työvoimapalveluita, työkykyä ja tasa-arvoa, vaikutus 9000
Uudistetaan työmarkkinat, vaikutus 15000
Vahvistetaan kansainvälistä rekrytointia, 15000
Puretaan kannustinloukkuja, 42000
Pienennetään verokiilaa, 16000
Pidennetään työuria, 19000”
Onko näitä toimia nyt yhtään tehty, on vain kyykytetty köyhiä ja nöyryytetty duunareita ja kurmootettu mamuja.
Jos nämä kokoomuksen lupaamat toimet tarkoittavat köyhien kyykyttämistä, duunareiden nöyryyttämistä ja mamujen kurmoottamista, niin ainakaan nuo luvatut työllisyysvaikutukset eivät sitten ole totetuneet ja tämäkin voidaan sitten varmaan tulkita valheelliseksi vaalilupaukseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ne ovat Irlannissa ja muutaman vuoden kuluttua täällä, ehkä 🤯
Ilmoita asiaton viesti
Oli oikeastaan hyväkin nostaa asia esille. Itselle ei tullut mieleenkään valittaa tästä koska en tuohon koskaan uskonut. Millä niitä työpaikkoja synnyttäisi jos kaikki toimet ovat taloutta kurjistavia ja keskitytään kinaamaan ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Lakkokevät ja -syksy eivät kannusta työnantajia palkkaamaan uutta väkeä.
Ilmoita asiaton viesti
”Lakkokevät ja -syksy eivät kannusta työnantajia palkkaamaan uutta väkeä.”
Lakkoilijat, lakkoilevat duunarit, kuitenkin jostain kumman syystä sittenkin kelpaavat töihin.
Mistähän syystä?
Eikö olisi viisasta irtisanoa lakkoherkkää porukkaa ja palkata tilalle kuuiaisempia ja kiltimpiä duunareita.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä työntekijät ymmärtävät, että paras työnantaja on on vakaa ja (toivottavasti) vauras työnantaja.
Se tuo jatkuvuutta.
Ja vastaavasti työantaja haluaa pitää kiinni osaavasta työvoimasta.
Niin kauan kun yritys voi hyvin.
Silloin kun pankkien lakimiehet hoitavat asioita, yrityksellä ei mene hyvin.
Artolla on hyvin negatiivinen käsitys työmarkkinoista.
Kohta Turun telakkakin on lakossa ihan näytön vuosi?
Eiköhän sielläkin synny sopimukset ripeään tahtiin.
Ilmoita asiaton viesti
Toki olet Lasse aivan oikeassa siinä että useimmissa tapauksissa työnantajille on taloudellisesti kannattavaa olla reilu työnantaja, joka maksaa palkkaa, eikä pihistele. Sillä on suuri merkitys duunareiden työmotaalille ja duunarit paiskii mielellään töita ja kilpailevat keskenään siitä kuka on paras ja tuottavin työntekijä.
On todella tärkeätä työnantajan kannalta että tällainen luottamus työnantakien kanssa syntyy. Olen ollut sellaisissa työpaikoissa joissa tätä luottamusta on ollut ihan roppakaupalla, mutta mikään ei takaa että se pysyy ja säilyy, ei edes työnantajan tahto. Yksi uusi ja eri tavalla ajatteleva työntekijä voi pilata työmaan ilmapiirin, eikä edes työnantaja voi tehdä asialle yhtään mitään.
Noin yleensäottaen lienee kuitenkin niin että esimerkiksi Ruotsissa tämä ilmapiiri työpaikoilla on yleisesti parempi kuin mitä se on Suomessa. Suomessa sata vuotta sitten käydyn kansalaissodan mainingit ovat vieläkin varmaankin este paremmalle yhteisymmärrykselle, molemminpuolisesti.
Ilmoita asiaton viesti
”Noin yleensäottaen lienee kuitenkin niin että esimerkiksi Ruotsissa tämä ilmapiiri työpaikoilla on yleisesti parempi kuin mitä se on Suomessa”.
Ei pidä paikkaansa.
Mitä heterogeenisempi työntekijä porukka on, sitä enemmän ongelmia.
Esim. ”Finnjävlar” käsitettä ei keksinyt työnantaja, joka palkkasi suomalaisia töihin.
Ruotsin työttömyysaste on 8,3%.
Suomen työttömyysaste on 7,9%
Ilmoita asiaton viesti
Niin kauan kun EKP pitää korkoja korkealla, Suomi kärsii.
Ja vielä suhteellisesti enemmän, koska inflaatio on Suomessa matala.
Hallitus ei voi määrittä korkotasoja.
”Taloutta kurjistavia toimia” ovat velanoton hillitseminen. Muutoin kohta kaikki verotulot menevät korkojen maksamiseen.
Korkojen aikanaan laskettua, lähtee rakentaminen nopeasti lisääntymään.
Lisää nopeasti työpaikkoja.
Toisaalta ”selluindeksi” kertoo pahaa.
On tulossa maailmanlaajuinen notkahdus, joka lähtee Kiinasta?
Ilmoita asiaton viesti
Mihin niitä työpaikkoja tarvittaisiinkaan kun on tuo kortisto. Jaakko Teppo kirjoitti asiaa:
”Minä oon Römppäsen Veikko. Minä oon ollut työttömänä jo valovuosia.
No eihän se tämä työttömänä olo tietystikkään mittään mukavata oo.
Mutta siinähän tuo on työeläke lähestyny akasta kärpäsiä ajellessa.
Kuntokiihan tuo on männy vähän huonoksi, kun ei taho kärsiä ennee sätkee tehä kun on jo sivut kippeenä.
Ja akkakin on jo laihtuna niin paljon, että ei sillä oo ennää lihhoo kun vähän kielessä.
Mut onhan ne työttömälläkin omat hyvät päiväsä niinkun mullakin tänäpäivänä.
Kun se nuorin poika se Jahvetti tuli miehen ikäseks ja piäs kortistoon.”
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti tuollaistakin asennetta löytyy ja Jaakko Teppo osaa tuoda asioita mainiolla tavalla esiin. Mutta ei pidä ymmärtää väärin että kaikki olisivat tuollaisia, vaikka tuollaisia Römppäsen Veikon kaltaisia ääritapauksia esiintyy.
Jaakko Teppo itse on ollut ahkera, tuottelias ja arvostusta ansaitseva viihteen tekijä, eikä mikään Römppäsen Veikko.
Ilmoita asiaton viesti
Häkämiehen hehkuttamien ulkomaalaisten n.kahdensadan miljardin euron investointiaikeiden takana piilossa.
Karkkkitehtaan laajennus Lahteenko liene,no se niin mitätön ettei kannata edes mainita..
Ilmoita asiaton viesti