Missä se on se onnen satumaa?

Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa
Missä onnen kaukorantaan laine liplattaa
Missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan
Siellä huolet huomisen voi jäädä unholaan.

Näin me suomalaiset ajatellaan, ainakin ne jotka ovat toiveikkaimpia, eli eivät ole kadottaneet kaikkea toivoa siitä että onnea vielä jostain voisi löytää.

Ehkä tuo laulun sanoittaja onkin oikeassa.  Ehkä siellä jossain on se onnenmaa, mutta missä?


Monet suomalaiset ovat lähteneet etsimään onneaan ulkomaille,  useimmat Ruotsiin, monet myös jenkkeihin, Kanadaan, tai Austraaliaan.  Jotkut ovat etsimässä onneaan Virossa.  Jotkut ovat eksyneet  jopa Syyriaan, Isisin leireille, he tosin  ovat päätyneet sittemmin kurdien ylläpitämille vankileireille.


Ehkä jotkut ovat löytäneet onnensa Espanjasta tai Floridasta, missä viettävät eläkepäiviään, kenties onnellisina,  tai sitten ei.

Ulkomailla asuvat  Suomalaiset  voivat toki väittää olevansa onnellisia siellä, mutta uskommeko me heitä?  Jos he eivät ole onnellisia, eivät he ehkä kehtaa sitä tunnustaa.


Suomi on wirallisesti vahvistettu olevan maailman onnellisin maa.  Suomi siis itseasiassa olisikin se unten satumaa minne laulun sanoittaja ilmeisesti kaipaa.

Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois
Niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois
Vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan
Vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan.

Itseasiassa,  me Suomeen jääneet olemmekin  siis jo valmiiksi siellä minne kaipaamme, siellä onnen maassa siis, vaikei se mikään kaukomaa olisikaan, eikä meidän siis kannattaisi täältä minnekään lähteä, ei ainakaan onnen perässä, kuten laulun sanoittajakin tuossa hyvin toteaa.

Mutta uskommeko me siihen mitä meille sanotaan, että Suomi olisi maailman onnellisin maa?  Jos emme, niin emme me Suomeen jääneet mitään maan vankeja ole, kuten laulun sanoittaja väittää.  Kun emme ole vankeja, niin voihan sitä sitten ihan itse käydä välillä kokeilemassa, että  miten mukavaa siellä muualla on.  

Mutta jos olo Suomessa tuntuu mukavalta, niin kannattaako riskeerata?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu