Mistä johtuu se että talous nyt kohenee?

Se ei johdu hallituksen toimista, ei verojen laskusta, eikä leikkauksista valtion menoihin.

Nousu johtuu varmuudella lähes kokonaan EU:n ja sen jäsenvaltioiden, sekä USA:n suorittamasta massiivisesta koronaelvytyksestä.  Rahaa on nyt liikkeellä paljon ja kysyntää piisaa ja osa siitä kysynnästä tulee myös suomalaisten vientiyritysten osalle.  

Työtä olisi tarjota, mutta hallituksen toimet työvoiman määrän lisäämiseksi alkavat purra vasta vuosien kuluttua, niistä ei ole apua tähän työvoimapulaan.

Todennäköisesti sama pula työvoimasta on myös muissa saman tyyppisissä maissa kuin Suomi, niin että ulkomaiselle työvoimalle riittää kysyntää muuallakin kuin Suomessa.   Poikkeuksena Englanti, joka on brexitin myötä sulkenut rajansa ulkomaiselta työvoimalta ja kärsii sen takia työvoimapulasta enemmän kuin muut maat.  Englantilaiset pubien asiakkaat jatkanevat harrastustaan, kuten ennenkin,  brexit tuskin on saanut heidän työintoaan virkistymään.

Vaikka Englanti näin helpottaakin vähän muun Euroopan työvoimapulaa, niin luultavasti nousu EU;n alueella ja Suomessa tyssännee pian  työvoimapulaan, ellei työvoimaa aleta tuomaan enemmän muualta päin maailmaa.  Todennäköinen rekrytointipaikka lienee kuitenkin kauko-itä, eikä lähi-itä, mistä väkeä ilmeisesti olisi enemmänkin tulossa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu