Mistä johtuu venäläisten nuiva suhtautuminen länttä ja läntisiä arvoja kohtaan?

Mitä ovat ne itäiset arvot joita venäläiset pitävät läntisiä arvoja parempina?

Minä luulen että se on vain isänmaallisuutta, kansallisylpeyttä, eikä juuri mitään muuta.

Ei venäläisillä muuten mitään läntisiä arvoja vastaan olisi, kyllä ne heillekin kelpaisivat, mutta niiden toteutumattomuus Venäjällä synnyttää venäläisissä tiettyä alemmuuden tunnetta länsimaita kohtaan ja alemmuuden tunnetta pitää jotenkin yrittää paikata.  Parhaiten se tapahtuu kansallismielisen uhon avulla.

Niinpä, kun Venäjän liittolainen ja sisarvaltio kaappaa ilmatilassaan länsimaisen lentokoneen ja pakottaa sen laskeutumaan, pidättääkseen siinä matkustavat opposition edustajat ja valtiovallan kritisoijat,  temppu nostattaa venäläisten itsetuntoa, sitä pidetään ovelana ja taitavana liikkeenä jossa taas nöyryytettiin koppavia länsimaalaisia ja venäläiset hurraavat ja taputtavat käsiään kuten olympialaisissa, kun venäläinen siellä voittaa.

Siitä varmaan johtuu sekin etteivät venäläiset piittaa vaikka heidän kansalaisensa eivät noudata urheilussa samoja sääntöjä kuin muut, esim. dopingin suhteen, voittaakseen länsimaiset vastustajansa.

Siitä varmaan johtuu sekin etteivät venäläiset välitä vaikka Venäjän öljyvaroja käytetään sotilaalliseen varusteluun, sen sijaan että sillä parannettaisiin heidän olojaan ja hyvinvointiaan.

Kaikenkaikkiaan,  venäläiset ovat kansallismielisiä  kaikki,  syvästi, pysyvästi ja peruuttamattomasti. Se on vaarallista siksi että kansallismielinen ei piittaa itsestään eikä läheisistään yhtä paljon kuin isänmaastaan ja on valmis uhraamaan kaiken isänmaansa eduksi, piittaamatta omista ja vastustajiensa inhimillisistä kärsimyksistä.  Heidän tärkein tavoitteensa on isänmaan kunnia,  siihen he kaikkein eniten pyrkivät.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu