Mistä logot oikein kertovat? Nokian uusi logo vaikuttaa vähän riisutulta

Mitä tämä riisuttu malli Nokian vanhasta logosta oikein haluaa kertoa?
Jotainhan tämän logomuutoksen pitäisi kertoa, kuten senkin jos yrityksen johtaja riisuu puvun ja kravatin ja esiintyy puhetilaisuudessa T- paidassa, kuten piilaakson ruhtinaillakin on tapana.
Ehkä joskus yritysjohtajat pukeutuvat pop- tähtien malliin, kuten vaikkapa Michael Monroe, tai Dingo parhaina päivinään, tai Käärijä, tai Lordi.
Miltä mahtaisi Sauli Niinistö näyttää pitämässä puhetta T- paidassa?
Nämä logoasiat ovat tietenkin tärkeitä asioita, niin yritysten kuin puolueidenkin, kuten myös pop- tähtien kannalta, mutta mistä ne oikeasti kertoo?
Voiko niiden logojen sanomaa selvittää ollenkaan sanallisesti, vai onko niiden tarkoitus vaikuttaa jollain tiedostamattomalla tasolla?
Minä en ainakaan näistä jutuista pysty tiedostamaan tiedostetulla tasolla mitään sellaista mitä voisi sanallisesti kuvata? Pystyisiköhän joku muu?
Jos minussa tapahtuu tiedostamattomalla tasolla jotain näiden logojen tai asuvalintojen kautta, niin en voi siitä mitään tietenkään tietää, koska se on tiedostamatonta. Jos se olisi tiedostettua ei se olis tiedostamatonta.
Ei visuaalisia kokemuksia kokonaan voi sanallistaa.
Tässä on ajoitus se mikä on otettava huomioon. Edellinen pitkäaikainen logo oli jossain vaiheessa tuntunut vähän kuluneelta ja jämähtäneeltä.
Kun joku ilmaus tai tyylisuunta alkaa tuntua vanhanaikaiselta sen voi heti uudistaa tai sitten voi odottaa että se tulee tarpeeksi vanhaksi jotta sitä taas arvostettaisiin. Molemmissa tapauksissa sen brändiarvo ja status vahvistuu.
Nyt mentiin kolmannelle tielle joka ei vahvista brändiä.
Ilmoita asiaton viesti
AOKIA
Ilmoita asiaton viesti
Kallis se ainakin on. Toisaalta lukihäiriöiselle ei mikään muuttunut. Sitten siinä on kyrillinen L ekana, matematiikan harrastajalle lauseke 0<1 (tosi on) keskellä ja tiedustelupalvelu CIA lopussa. Noin aluksi.
Ilmoita asiaton viesti
”lukihäiriöiselle ei mikään muuttunut. ”
Mikään robotti ei tuota kyllä osaa lukea………. jos ei sitä erikseen siihen opeteta.
Ilmoita asiaton viesti
”Miltä mahtaisi Sauli Niinistö näyttää pitämässä puhetta T- paidassa?”
– Sodanjohtajalta ukrainalaisen virkaveljensä tapaan:
https://i.media.fi/incoming/dw11ib/8193265.jpg/alternates/FREE_1440/8193265.jpg
Ilmoita asiaton viesti
Aivot ymmärtää sellaista, mitä mieli ei aina. Nikoa hlauaa tlula assoioiduksi sttarup-pöihnään. Suomalaisittain ilmoitettuna: Nokia haluaa tulla samaistetuksi startup-hypetykseen.
Ilmoita asiaton viesti
”Aivot ymmärtää sellaista, mitä mieli ei aina.”
Vai voisiko sen sanoa niin että mieli ymmärtää sellaista mitä aivot ei aina. 🙂
”Nokia haluaa tulla samaistetuksi startup-hypetykseen.”
Kuulostaa aika uskottavalta selitykseltä, ainakin jotenkin ymmärrettävältä. Vaikeata silti sanoa tuleeko tämä ”ymmärrys” aivojen kautta, vaiko mielen kautta. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se mieli ole osa aivoja? Jos joku miellyttää tai sitten ei on kysymys -joidenkin mielestä- ihmismielen piilotajunnan reaktioista. Ilman ulkopuolista analyytikkoakin saattaa välillä naksahtaa-aivojen tehdessä hiljaista työtään- tuon vuoksi minä tein niin tai pidin/en pitänyt asiasta. Piilotajunta muuttuu tajuttavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Piilotajunta muuttuu tajuttavaksi.”
Kyllähän minäkin uskon siihen piilotajuntaan, sen olemassaoloon, vaikka onhan se niin että uskonvaraiseksi se asia jää, koska eihän sitä piilotajuntaa voi tajuta, kun se on siellä piilossa.
Mutta toki sillä piilotajunnalla voi yrittää selittää selittämättömiä asioita, mitä sinäkin tuossa yllä ansiokkaalla ja uskottavalla harrastit.
Mutta jos piilotajunta muuttuu tajuttavaksi, niin eihän se sitten enää ole piilotajuntaa.
Jos sen tajuaisi miksi jotkut kasvot, tai joku musiikki, tai joku maisema miellyttää, niin eihän se enää silloin olisi piilotajuista.
Tosiaksi jää että eihän sitä millään voi järjellä käsittää miksi joku ihminen mielletään kauniiksi, tai joku musiikki hyväksi, se pitää vain hyväksyä että näin on. Se on piilotajuinen juttu se.
Ilmoita asiaton viesti
…Miekka, risti ja kypärä ja ”Karin” kypäräpäinen pappi (Kokoomuksen ”logo.”
Ilmoita asiaton viesti