Mitä jos ulkoministeri menisi vaihtoon?

Kuka olisi sopiva ulkoministeriksi Haaviston tilalle?

Sopivin tietysti olisi Erkki Tuomioja, mutta hän on valitettavasti väärästä puolueesta ja hänen nimittämisensä aiheuttaisi ministerien kierrätystä, kun vihreät haluaisivat hyvitystä painokkaan ulkoministerin salkun menettämisestä.

Toki ulkoministeriksi kelpaisi myös Vanhanen, mutta se edellyttäisi että hänen tilalleen valtiovarainministeriksi tulisi joku vihreä politikko.

Kun rahaministriksi vaihtui nyt mies naisen tilalle, niin olisi tasapainon kannalta hyvä jos ulkoministeriksi tulisi nainen miehen tilalle.  Europarlamentaarikko Heidi Hautala, esimerkiksi, voisi olla hyvä vaihtoehto,  mutta muitakin kokeneita naisia taitaa vihreiltä löytyä.


Nämä ministerinvaihdokset kesken hallituskautta häiritsevät ministeriön työtä,  eivätkä ole toivottavia, mutta voi olla että julkisuuskuvan kannalta katsottuna muuta vaihtoehtoa ei taida olla.

Ministeri Haaviston eroaminen on kaikkien etu, hallituksen etu, hänen oma etunsa, vihreiden etu ja myös pääministerin ja pääministeripuolueen etu.  Tappio se on vain Suomen ulkosuhteiden hoidolle, sekä oppositiolle,  joka ei voi enää räkyttää asiasta.

Ikävää tässä asiassa on erityisesti se kun pätevä ministeri pitää vaihtaa vähemmän pätevään.  Pääministerin vaihdoksessa ja valtiovarainministerin vaihdoksessa asia oli toisinpäin.

Silloin kun valtiovarainministeriä vaihdettiin ensimmäistä kertaa, taisi käydä niin että kokeneen ja pätevän ministerin tilalle tuli kokematon ja pätemätön ministeri.  mutta Haavistoa ei kaiken todennäköisyyden mukaan tulla sentään vaihtamaan kokemattomaan ja pätemättömään, ei ainakaan jos ministeriksi valitaan Heidi Hautala.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu