Mitä tapahtuu kun rahat siirtyvät sähkön kuluttajilta sähköyhtiöille?

Osa sähkö­yhtiöistä voi kääriä hirmu­hinnoilla nyt ”helkkarinmoiset” voitot – pitäisikö niitä suitsia?

Sähkömarkkinat toimivat tällä hetkellä laillisena ryöstön välineenä. Ryöstäjiä ovat sähköyhtiöt ja ryöstettäviä ovat sähkön  kuluttajat.

Jos rahat jäisivät sähkön käyttäjille, ne käytettäisiin normaaliin kulutukseen, eli talous toimisi normaalilla tavalla, kauppa kävisi ja yritykset tuottaisivat ruokaa ja muuta tarpeellista ostettavaa kauppojen hyllyille.

Kun sähköyhtiöt “ryöstävät” ihmisiltä heidän rahansa, se tietenkin lamaannuttaa koko yhteiskuntaa.


Mihin sitten sähköyhtiöt tulevat käyttämään ihmisiltä ryöstämänsä rahat?  Minä veikkaan että  nyt ne rahat eivät mene energia-alan investointeihin, vaan ne menevät ensin sähkölaitosten omistajien pankkitileille ja sieltä erilaisiin veroparatiiseihin ja sieltä kautta erilaisiin globaaleihin sijoituskohteisiin.


Voihan siinä niinkin käydä että osa näistä sähkön käyttäjiltä ryöstetyistä varoista kiertyy jotain kautta Suomen valtion velkakirjoihin, eli veronmaksajien tulevaisuudessa maksettaviksi.  

Toki nämä veronmaksajat,  jotka ne valtion velat periaatteessa maksavat, ovat niitä samoja joilta ne rahat alunperin ryöstettiin jotka valtio sitten rahapulassaan sieltä globaaleilta lainamarkkinoilta haalii menojensa katteeksi. 


Toki niillä valtion lainaamilla rahoilla voidaan sitten vaikkapa ostaa työmarkkinoilta lisää hoitajia sairaille ja vanhuksille, jotta ne ihmiset saisivat hoitoa joilta ne rahat alunpitäen ryöstettiin.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu